Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Kącik gosposi

12345679»

Komentarz

• Jeśli to dżinsy to za którymś praniem zejdą te plamy od trawy.
  • Dziś dopiero rozłożyłam te uprane dywany. Patrzę na nie, patrzę...i nadziwić się nie mogę ich czyatością. I jestem z siebie naprawde dumna w tej kwestii.
  • Dobrze, że się nie odkształciły.
  • A niby czemu?
    Na słońcu suszone.
  • Ja rozumiem.
    Tylko o tej wodzie do płukania myślałam. :)
  • Nie wiem czy już było to pytanie. Ale jak patrzę na te 6 stron do przeszukania to.....to zapytam i już  :>

Czym dopieracie spodnie po trawie?? Córcia załatwia kolejną parę spodni, chłopaki tak nie załatwiają elegancko jak ona. 

• Pewnie to pytanie powinno być w temacie o przetworach, jednak i tak zapytam:
    Czy ktoś próbował robić sok z porzeczek na sokowirówce i później jeszcze wydusić resztki soku z tych "odpadów"? Nie znoszę robić soku z porzeczek w sokowniku, który co prawda posiadam ale korzystanie z niego mnie strasznie wkurza. Zastanawiam się, czy własnie w sokowirówce sprawniej to by poszło... Pomóżcie!

• edytowano lipca 2013
    @Dorunia mam aktualnie plamy z trawy na jednach mezowskich spodniach. Nie dopraly sie w niczym :( Ale byc moze to nie tylko sama trawa, ale tez sok z mleczy, bo on sie po calej lace czolgal....
  • @Dorunia mam aktualnie plamy z trawy na jednach mezowskich spodniach. Nie dopraly sie w niczym :( Ale byc moze to nie tylko sama trawa, ale tez sok z mleczy, bo on sie po calej lace czolgal....

Już próbowałam mydłem do odplamiania, mydłem dla dzieci, sodą, moczeniem całą noc i nic......

:(
  • edytowano lipca 2013
    Jak sprać farbę akrylową (chyba?- używaną do dekupage) z dziecinnych ciuchów?
  • Czy ktoś wie, gdzie kupuje się denaturat lub podobne paliwo do kuchenki turystycznej?

Bo chyba nie w monopolowym?
  • Czy ktoś wie, gdzie kupuje się denaturat lub podobne paliwo do kuchenki turystycznej?

Bo chyba nie w monopolowym?

W Decathlonie.
  • Małgorzata a Tobie się spacja zacięła?

znam na to dobry sposób, trzeba odkurzaczem przedmuchać klawiaturę ;)

a farbę spierzesz po kilku praniach :)
  • Czy ktoś zna sposób na doczyszczenie zlewu granitowego. Te różne środki polecane przez producentów tylko ślizgają się po nim a nie czyszczą. Nie chcę eksperymentować z Domestosem (zamknąć odpływ i nalać płynu - pewnie z 5 litrów )- ponoć czyści ale zlew się robi chropowaty i trzeba czyść Domestosem bardzo często.
  • Swój zlew granitowy czarny czyszczę proszkiem do prania i odrobiną gorącej wody, wycieram do sucha i smaruję kroplą oleju - wygląda jak nówka  :D Sprawdzone - dwa lata tak czyszczę.
  • Kupiłam w Stokrotce. Ale za późno, bo już wyjechali. Bez kuchenki.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.