Dzięki @agga. No logiczny ten zapis - w poniedziałek zadzwonię. Zawsze to stówa w kieszeni.
Ja te Twoje ksiązki mam z filozofią dla dzieci, ale jeszcze ich nie ruszyliśmy... Możemy potrzymać do czasu po egzaminach? Wtedy będę i na filozofię miała czas:)
@agga dzieki, to by sie zgadzalo, bo ja w zeszlym roku mialam PPP w rejonie zamieszkania nieodplatnie dla mojej ówczesnej 5 latki - opinie do zerowki. wtym roku mam dwie panny do opinii - jedba do zerowki a druga do pierwszej klasy i za pierwszoklasistke bede musoala zaplacic.
@Agnieszka82 to będziesz musiała czy nie będziesz musiała za tą pierwszoklasistkę płacić. agga daje cynk, że nie musimy:) W poniedziałek zadzwonię do swojej poradni. Bo już planowałam prywatnie, ale skoro jest szansa...
w sumie to tylko tyle im mowilam ze chodzi o opinie, choc obawialam sie ich reakcji niepotrzebnie bo jakos nie byli zdziwieni. badanie bylo spoko, bylismy u p.elzbiety krol na badaniue, fajna babka, normalna, aczkolwiek o ED pytala czemu na to sie zdecydowalismy.
Pochwalić się muszę, że mamy za sobą pierwsze w życiu gzaminy. Suuuuper było! Dziewczynki tylko niepocieszone, że tak szybko się skończyły egzaminy, bo Panie były takie miłe i córki chciały jeszcze dużo opowiedzieć
A tak obok - ostatnio rozmawiałam z jedną dziewczynką z ed i pytam - co tam pani na egzaminie z matmy mówiła? - a mówiła coś...zaraz ...jak ona powiedziala... a - Oj ty humanistko!
Moje dziewczyny skończyły właśnie 1 i 3 klasę podstawową. 7-latka na widok testu wpadła w histeryczny rechot z komentarzem; Ale to jest za łatwe! Cyborgi wychowuję ) Wakacje rozpoczęte, a dziś dziewczyny wywiesiły w pokoju plan dnia do wdrożenia od jutra i tam co chwilę nauka, nauka, nauka :-SS )
Njastarsza przeczytała wczoraj cały podręcznik do historii do klasy 4, a dziś ukradkiem (bo w niedziele nie ma nauki) przeczytała całą! książkę z przyrody. Ja chcę choć trochę wakacji! ~X(
Magluja magluja, ale nie w 1-3 i chwała im za to. Potem magluja konkretnie ale w miłej atmosferze, można im wybaczyć. Jeśli ktoś myśli, że u Sawickich nie trzeba się uczyć, ten może się rozczarować. Ogromnym plusem jest to, że nauczyciele chcą się dowiedzieć, co dziecko umie, a nie udowodnić, że czegoś nie umie. Chyba, że pani od f, ale spuscmy na nią zasłonę milczenia, przynajmniej chwilowo:-)
My też się cieszymy wakacjami, w pełni zasłużonymi. Jak mi któreś książki wyciągnie to utopie w brodziku :-)
Dzieci szkolne pani egzaminującej wczoraj z jęz. angielskiego nie zapominają słówek i znają na pamięć wszystkie historyjki z podręcznika. Moje gratulacje dla pani, he, he.
Komentarz
@Agnieszka82 postanowiłam zgłosić się do PPP w Zielonce, rejon gdzie za 10 dni będziemy mieszkać należy do Zielonki właśnie.
Powiedz, co im mówiłaś gdy zaczęłaś temat ED?
- co tam pani na egzaminie z matmy mówiła?
- a mówiła coś...zaraz ...jak ona powiedziala... a - Oj ty humanistko!
Tak też się domyślałam, ale chciałam mieć czarno na białym
Ale życzę by pozostały w taki stanie jak najdłużej
Ogromnym plusem jest to, że nauczyciele chcą się dowiedzieć, co dziecko umie, a nie udowodnić, że czegoś nie umie.
Chyba, że pani od f, ale spuscmy na nią zasłonę milczenia, przynajmniej chwilowo:-)
My też się cieszymy wakacjami, w pełni zasłużonymi. Jak mi któreś książki wyciągnie to utopie w brodziku :-)