@jukaa ja robię placki ziemniaczane w ten sposób, że trę ziemniaki na dużych oczkach tarki i mieszam z niewielka ilością mąki (są bez jajka ) i z bardzo drobno posiekana cebulą. Wychodzą chrupiące i nie chłoną tak dużo oleju w trakcie smażenia.
Tak mnie weszło w krew by zmieścić się w 10zł że prosiłam by mi fasolkę przecenić bo chciałam więcej na dwa dni.Ale nic z tego ,choć i tak udało się zmieścić.Anulaczarnula ruchanki dlatego ,że ciasto się rusza ,rośnie.Swego czasu robiłam po 200szt.na jarmark 400.
Ja też się dziś zmieściłam w tej kwocie. Barszcz ukraiński teściowa przyniosła, ja zrobiłam kabaczka duszonego z pomidorami, cebulka i czosnkiem:) nawet na jutro zostało:)
Wczoraj nasmażyłam kotletów z kabaczka ,pokroiłam go w plastry tym razem ze skórką ,panierka jajko i bułka tarta.Ani jeden nie został. Resztę kabaczka pokroiłam i w wodę ukiszoną po ogórkach i dziś już można jeść ,bez skórki spróbowałam .Dziś ze skórką.
Entliczek-petliczek czerwony stoliczek a na tym stoliczku pleciony koszyczek w koszyczku-jabłuszko w jabłuszku-robaczek a na tym robaczku czerwony kubraczek. Powiada robaczek-"i dziadek i babka i ojciec i matka jadali wciąż jabłka. A ja już nie mogę!Już dosyc! Już basta! Mam chęć na befsztyczek!!!"
Komentarz
ja daje głównie kalarepę, cukinię, marchew i pieczarki oraz cebulę...może być z odrobiną słodkiej śmietany...to danie nawet ja toleruję bez mięsa
edit, bo się ze mnie nabijają
Dzisiaj kebab - 10 zł
I moge tak codzień
Resztę kabaczka pokroiłam i w wodę ukiszoną po ogórkach i dziś już można jeść ,bez skórki spróbowałam .Dziś ze skórką.
czerwony stoliczek
a na tym stoliczku pleciony koszyczek
w koszyczku-jabłuszko
w jabłuszku-robaczek
a na tym robaczku czerwony kubraczek.
Powiada robaczek-"i dziadek i babka i ojciec i matka jadali wciąż jabłka.
A ja już nie mogę!Już dosyc! Już basta!
Mam chęć na befsztyczek!!!"
I poszedł do miasta... [...]
Tak mi się skojarzyło
my dostaliśmy sokowirówkę, ale jabłka trzeba kupić!
-50g suchych płatków owsianych
-2 dojrzałe banany
-3 jajka
Zblendowac i dodać mąki razowej do osiągnięcia w miarę zwartej konsystencji. Pycha