mam wodę w zmywarce. Mąż mi coś mówił w nocy ale nie kontaktowałam. Ze err nawet odpowiedni się wyświetlił. Naczynia raczej czyste woda stoi.. filtr wyczyściłam o tyle o ile. I co teraz
Po umyciu filtra.Zrobiłam jakiś krótki program na kieliszki..errorów nie wyświetla się wszystko ok tylko jak wyjmę filtr to tam jest woda i tam gdzie sól się sypie tez jest zimna po programie mimo ze zmywarka cała paruje gorącem.. to wczoraj ta woda się wlała a dzis ok już? Nie wirm.
Tam gdzie sól moze byc woda to normalne, pod filtrem tez moze byc i jest ok. Może dzieci przełączyły i nie skonczył się program dlatego stała woda. Moj tez tak mi czasem robi. Jak zmywaraka buczy po włączeniu, albo stoi dużo wody na dole to wiem, że w mojej muszę oczyścić smigiełko pod filtrem. Jak zaplączą się tam jakieś farfocle, to nie spuszcza wody. Jak oczyszczę jest ok.
A ile lat ma zmywarka? Jesli proponowane procedury powyzej nie sprawdzaja sie to możliwe że coś ze sterownikami w elektronice padlo. U nas np. nie chcialo podgrzewac wody, odprowadzac wode itp, tzn raz dzialalo a raz nie i skonczylo sie wymiana zmywarki kiedys.....
Ponoc jak zmywarka czy pralka ma wiecej jak 7 lat to prawdopodobne....
o tak śmigiełko sprawdzić, często tam coś wpada, wybrać ręcznie całą wodę u mojego Boscha ostatnio - czyszczenie samo nie pomogło bo jakiś czujnik się przyblokował i ciągle krzyczał błąd i buczało ale na elektrodzie.pl znalazłam poradę że na chwilę przechylić zmywarkę trochę na "plecy" no i pomogło forum polecam!
U mnie wystarczyło podnieś grzybek - jeśli wtedy odpompowuje tzn że coś znalazło pod smigielko, jeśli nie a mieliśmy tak raz poszedł ten aqua przewód czy jakoś tak
Jak dopiero od wakacji to pewnie ma gwarancję więc... ją zgłaszaj i sie nie szarp z nią samodzielnie... Jeszcze zerwiesz niechcący jakąś plombę czy cos i wtedy będzie kłopot.
o tak śmigiełko sprawdzić, często tam coś wpada, wybrać ręcznie całą wodę u mojego Boscha ostatnio - czyszczenie samo nie pomogło bo jakiś czujnik się przyblokował i ciągle krzyczał błąd i buczało ale na elektrodzie.pl znalazłam poradę że na chwilę przechylić zmywarkę trochę na "plecy" no i pomogło forum polecam!
Też tak miałam i dotarłam do tego artykułu na elektrodzie, ale mówię a wezwę fachowca skoro gwarancja jeszcze jest. Przyszedł i przechylił zmywarkę powiedział, że jak się będzie powtarzać to znów przechylic. Bardzo sympatyczny Pan
a moja padła ale służyła ponad 8 lat, poszła prawdopodobnie grzałka - bo nie grzeje wody i taki wyświetla błąd mam dylemat - po posprawdzałam część kosztuje 400 zł i jeszcze fachowca trzeba zapłacić - bo nie ma komu tego naprawić więc pewnie z 700 zł wyjdzie czy to sens pakować tyle pieniędzy w starą zmywarkę (już od jakiegoś czasu nie domywa naczyń)?
Moim zdaniem nie ma. Teraz zapłacisz 400-500 za wymianę tej grzałki a po takim czasie ciągłej eksploatacji zaraz może polecieć coś innego. Przerabiałam jakiś czas temu podobne historie, w końcu za trzy naprawy w ciągu niecałego roku zapłaciłam więcej jak za nową (też zaczeło sie od grzałki) i jak padła jakaś kolejna część to się poddałam. Dzięki temu zamiast 1400 od razu za zakup nowej to zapłaciłam w ciągu kilku miesięcy łącznie ponad 3 tys. bo całkiem bez zmywarki ciężko było funkcjonować. Poszukałabym coś w aktualnych wyprzedażach.
Od chyba dwóch lat mamy jakiś mega oszczędny model i każdego dnia marzę żeby się juZ na amen zepsuła Nie domywa. Maże. Gupia jest. Ale nas rozpiescila poprzedniczka. Mogłam do niej włożyć zaschnięty garnek i wyciągałam wypolerowany do lustra. Serio. Służyła bite osiem lat i do końca super, ale jak padła to padla. Nie rozumiałam o co ludziom chodzi jak mówią że czlowiek lepiej naczynia domyje niż zmywarka. Odwrotnie miałam. Ideal. No to teraz rozumiem Chcieliśmy ten sam model ale okazało się że oczywiście już go nie produkują. Powszechne "ulepszanie".
A mi ten Bosch Silens nie domywa kubków po herbacie. Na gwarancji psuł się już dwa razy. Gwarancja kończy się w lutym i jak potem padnie to wylatuje bez żalu większego. Poprzednia Amica była znacznie lepsza przez pierwsze siedem lat
Ta nie jest mega oszczędna...ja na zużycie prądu patrzę bo w domu wszystko na prąd jest Ta zepsuta była bardzo dobra Ale od roku nie domywała, faktycznie może to ta grzałka już się posuła i za słabo podgrzewała wodę. Zobaczymy. Ciężko bez zmywarki
Tez mam Bosch Silence plus. Jest spoko, mamy ją 5,5 roku. Zerwaly sie tylko sprezyny od drzwiczek i opadały, ale mąż wymienil bez problemu. Tez ostatnio nie domywa kubkow po herbacie, ale myslalam ze to raczej kwestia herbaty. Ogolnie jestem z niej zadowolona, chodzi srednio raz na dzień, czasem częściej.
Nie straszcie że 7 lat to żywot dla zmywarki. Mam nadzieję że bedzie żyła dłużej.
Mi whirpool 6 sense od poczatku nie domywala. Teraz uzywam tylko sprawdzonych kilku ..rodzai tabletek. ( Fairy i sun costam) takie co jednoczesnie czyszcza zmywarke i daje rade. Bosch dawal rade niezaleznie od srodka.
@Dorota bo ten program 6th sense praktycznie bez wody myje to jak ma domywać? Ale programy używające normalnej ilości wody są ok. Natomiast Whirlpool ma fajnie rozwiązany układ naczyń z dużymi możliwościami modyfikacji. W żadnej innej tego nie znalazłam. Tylko beznadziejny system podwyższenia górnej półki trzymającego się na jakichś słabych plasticzkach co to ni z tego ni z owego puszczają i bach w dół.
Miałam zmywarkę whirpool a teraz mam boscha. Pierwsza beznadziejna,nie domywała,plastikowe części się łamały. Teraz wszystko super domyte. Bardzo sobie chwalę.
Komentarz
Jak zmywaraka buczy po włączeniu, albo stoi dużo wody na dole to wiem, że w mojej muszę oczyścić smigiełko pod filtrem. Jak zaplączą się tam jakieś farfocle, to nie spuszcza wody. Jak oczyszczę jest ok.
A ile lat ma zmywarka? Jesli proponowane procedury powyzej nie sprawdzaja sie to możliwe że coś ze sterownikami w elektronice padlo. U nas np. nie chcialo podgrzewac wody, odprowadzac wode itp, tzn raz dzialalo a raz nie i skonczylo sie wymiana zmywarki kiedys.....
Ponoc jak zmywarka czy pralka ma wiecej jak 7 lat to prawdopodobne....
u mojego Boscha ostatnio - czyszczenie samo nie pomogło bo jakiś czujnik się przyblokował i ciągle krzyczał błąd i buczało
ale na elektrodzie.pl znalazłam poradę że na chwilę przechylić zmywarkę trochę na "plecy"
no i pomogło
forum polecam!
ale służyła ponad 8 lat, poszła prawdopodobnie grzałka - bo nie grzeje wody i taki wyświetla błąd
mam dylemat - po posprawdzałam część kosztuje 400 zł i jeszcze fachowca trzeba zapłacić - bo nie ma komu tego naprawić
czy to sens pakować tyle pieniędzy w starą zmywarkę (już od jakiegoś czasu nie domywa naczyń)?
Firma ta sama co poprzednia: Bosch, na 13 kompletów, oszczędna woda/prąd.
Mam nadzieję, że posłuży długo.
Nie domywa. Maże. Gupia jest.
Ale nas rozpiescila poprzedniczka. Mogłam do niej włożyć zaschnięty garnek i wyciągałam wypolerowany do lustra. Serio. Służyła bite osiem lat i do końca super, ale jak padła to padla.
Nie rozumiałam o co ludziom chodzi jak mówią że czlowiek lepiej naczynia domyje niż zmywarka. Odwrotnie miałam. Ideal.
No to teraz rozumiem
Chcieliśmy ten sam model ale okazało się że oczywiście już go nie produkują. Powszechne "ulepszanie".
Ta zepsuta była bardzo dobra Ale od roku nie domywała, faktycznie może to ta grzałka już się posuła i za słabo podgrzewała wodę.
Zobaczymy. Ciężko bez zmywarki
Nie straszcie że 7 lat to żywot dla zmywarki. Mam nadzieję że bedzie żyła dłużej.
Chyba dobrze, źe tej starej nie naprawiałam bo jak ją wysunęłam to okazało się że woda pod nią stała z rdzą.
Teraz wszystko super domyte. Bardzo sobie chwalę.
Piotr