Potwierdzam, że róży trudno się pozbyć, ciągle nam wyłazi na trawniku, wiele metrów od miejsca gdzie rośnie, a nawet gdzie rosła kiedyś. Grube pędy podziemne, ciężko to przeciąć i z ziemi wyciągnąć nie uszkadzając korzeni innych roślin.
Mamy jeszcze pęcherznice i berberysy, polecam. Tylko liści trochę do sprzątania jesienią (z pęcherznic większe, z berberysów drobniutkie). Ale ciąć można jak chcesz i występują w różnych odmianach barwnych.
@mamlu, ja mam patelnię firmy Zwieger. Jestem z niej baaaaaaardzo zadowolona. Choć porównania nie mam. Kupiłam jakiś czas temu tę i póki co nie muszę innej.
Proponuję model do gniazdka. No chyba, że często u was prąd wylączają. Na baterie niestety często robią złudzenie bo bateria się skończyła i nikt nie zauważył, że światełko znikło.
My mamy 5 lat taki co jest do gniazdka, ale ma też baterie czyli w razie awarii prądu też działa. Kosztował coś w granicach 200 złotych, raz się włączył jak nam się komin zapchał. Co jakiś czas trzeba go porządnie odkurzyć i wyczyścić i sprawdzić czy sygnał działa. Sygnał jest okropny, pół wsi obudzi. Te okrągłe na baterię za 5 dych to sa zabawki, wlaczaja się za każdym razem jak piec lekko poddymi.
Miałam. Czyściłam odkurzaczem z włosianą szczotką. Tylko zmieniłam na suwane pełne bo na wsi ażurki to zły pomysł. Kurzyło się w środku bardzo. W komandorze też się kurzy tylko mniej. Też niespecjalnie polecam
Muszę się czymś zająć Przeglądając właśnie internet wpadłam na wielodzietnych youtuberów, którzy polecali montaż drabinek w pokoju dziecięcym.
Nasze dziewczyny mają w sezonie zimnym 40min spaceru, 2x w tyg. jakieś sporty a potem nosy w książkach lub siedzenie w kraftach. Intuicyjnie wyczuwam że przydałoby się im trochę ruchu. Mam jakieś obawy, ale nie są to mega dzikie dzieci. Ponadto też byśmy sobie porozciągali co nie co przy okazji
@wiesia Na pewno bukowa, tyle poinstruował nasz rehabilitant. Więc kupiłam na olx, bo tam było najbardziej korzystne przełożenie materiały/ceny (niektóre mają tylko szczeble bukowe) - i nasz pan powiedział, że to master class W sumie to nie wiem czemu poza tym że patrzył, że dobre szczebelki (bo nie okrągłe?), odsunięcie od ściany (styka się ze ścianą tylko na dole i górze), i ten górny jeden drążek "wysunięty" do przodu.
Wysięgnika nie braliśmy, bo sporo droższe wtedy, a jak będzie potrzeba, to kiedyś przewiercimy do sufitu np. kółka gimnastyczne czy szarfę.
Sprzedawca bardzo rzetelny, jestem zadowolona, mogę polecić dalej.
U nas drabinka bardzo szybko sie znudziła, wywaliliśmy w końcu. Dla moich dzieci dużo bardziej interesująca podwieszoną pod sufit gruba lina, na która mozna sie wspinać i sie huśtać.
W moim mieszkaniu co je wynajmuje jeden z lokatorów dawno temu zamontował drabinkę - dziecko coś trenowało i była potrzebna. Zostawił potem a ja jej nie demontowałam. Fajnie wygląda w dziecięcym pokoju. Dla rodzin z maluchami stanowiła atrakcję. Teraz tam urzęduje siedemnastolatka i traktuje ją jako zewnętrzną szafę. Czasem służy jako dodatkowa suszarka na pranie. Myślę, że jak młodziaki ruchliwe i lubią na placu zabaw to się będą bawić a jak tyłki kanapowców to nie ma co ...
O ja... Dzięki za duży odzew Będę szukać wśród bukowych! Ale widzę, że większość oferty ma bukowe szczeble a boki sosnowe. Jedyny feler: Mamy tylko 60cm. Materace prof. są od lat. Także choć tyle do przodu. Myślę że z korzyścią dla wszystkich ... sama się podciągnę jak wstawimy. Szkoda mi futryn na montaż drążka.
@uJa a czy mogłabyś wstawić foto Twojego małpiego gaju, ew. wysłać mi na prv/mejla? Dzieki.
@wiesia montowałam tydzień temu (wciąż dziury po montażu), a widzę, że nie ma ogłoszeń tego pana. Dostałam rachunek, normalna firma, nie
mam pojęcia, czemu nie ma nic wystawionego teraz. Ale jest w
necie, możesz napisać do niego - zrobi Ci potrzebny wymiar:
Ja
płaciłam 430 zł z przesyłką za 80 x 230 cm. Przyszła z
mocowaniem do ściany, nie skręcona, ale to bardzo łatwe do zrobienia było. Gorzej
poszło, że się kabel w ścianie przewierciło i trzeb było nowe puszki robić ;P
Ponieważ nie zobaczysz już na olx pokaże Ci u mnie:
Mamy też taśmy wspinaczkowe z karabińczykami powieszone na belce sufitowej w salonie. Są w ciągłym użyciu - służą jako obręcze do wieszania (się) oraz jako mocowanie huśtawki, którą robię z chusty do noszenia
Czy możecie polecić jakaś biała szpachle do mebli drzwi są z mdf malowane na biało i już nie mogę patrzeć na niektóre zderzenia z rzeczywistoscia nie musi być tania byle dało się jej przy dzieciach uzyc
Komentarz
Tylko zmieniłam na suwane pełne bo na wsi ażurki to zły pomysł. Kurzyło się w środku bardzo.
W komandorze też się kurzy tylko mniej. Też niespecjalnie polecam
codziennie w użytku, dorośli mało korzystają.
a i mamy pod spodem materac
edit: poprawiłam link
Myślę, że jak młodziaki ruchliwe i lubią na placu zabaw to się będą bawić a jak tyłki kanapowców to nie ma co ...
Jedyny feler: Mamy tylko 60cm.
Materace prof. są od lat. Także choć tyle do przodu.
Myślę że z korzyścią dla wszystkich
@uJa a czy mogłabyś wstawić foto Twojego małpiego gaju, ew. wysłać mi na prv/mejla? Dzieki.
nie musi być tania byle dało się jej przy dzieciach uzyc
Teraz leżę i zdycham