@nowa, gapiszon jestem, dopiero teraz zobaczylam, ze mnie wolalas. No nic, juz po herbacie ale moze zrehabilituje sie fajnym przepisem na surowke? Moj maz wyszukal w internecie przepis i zrobil na obiad, no pyyyycha. A najlepsze jest to, ze ona jest rownie dobra na drugi dzien. Juz robie ja na oko, tak wiec potrzebujemy:
seler/selery - starte na skosnych malych oczkach Jablka - na grubych oczkach Pomarancza - wycisnieta Orzechy wloskie - pokrojone nozem na drobno Smietana kwasna - ze 2 lyzki Majonez - 1 lyzka
Dla nas robie z 2-ch selerow, jablek daje gdzies tak 3-4, w zaleznosci jak duze sa, pomarancza jedna lub dwie - w zaleznosci od tego czy duza, czy wystarczajaco soczysta.
Ta surowka ma orzezwiajacy smak, jest taka fajnie wilgotna, ma mnostwo witamin i dobrze wchodzi, dobrze sie ją wcina Jest pyszna, nawet tak sama solo, zeby wrzucic cos na ząb.
1)Czy Twój chleb z gara można piec na suszonych? Jeśli tak, to ile trza? 2) Czy z ciasta można upiec bułeczki z gara? W sensie że te same zasady, jednak podzielone na bułeczki?
Komentarz
Moj maz wyszukal w internecie przepis i zrobil na obiad, no pyyyycha. A najlepsze jest to, ze ona jest rownie dobra na drugi dzien. Juz robie ja na oko, tak wiec potrzebujemy:
seler/selery - starte na skosnych malych oczkach
Jablka - na grubych oczkach
Pomarancza - wycisnieta
Orzechy wloskie - pokrojone nozem na drobno
Smietana kwasna - ze 2 lyzki
Majonez - 1 lyzka
Dla nas robie z 2-ch selerow, jablek daje gdzies tak 3-4, w zaleznosci jak duze sa, pomarancza jedna lub dwie - w zaleznosci od tego czy duza, czy wystarczajaco soczysta.
Ta surowka ma orzezwiajacy smak, jest taka fajnie wilgotna, ma mnostwo witamin i dobrze wchodzi, dobrze sie ją wcina Jest pyszna, nawet tak sama solo, zeby wrzucic cos na ząb.
1)Czy Twój chleb z gara można piec na suszonych? Jeśli tak, to ile trza?
2) Czy z ciasta można upiec bułeczki z gara? W sensie że te same zasady, jednak podzielone na bułeczki?
@Elunia
@Elunia
Czy do chleba z gara mozna dodać ziarenek?
Słonecznika na przyklad
To będzie drugi raz, ten chleb
Dużo bułek piekę