Moja siostra jak miała 4-5 lat, planowała mieć siedmioro dzieci, bo tyle miała wybranych najładniejszych imion i z żadnego nie chciała zrezygnować Teraz za to czeka na pierwsze, trzeci trymestr, a ona dalej nie może wybrać imienia
-Mamo! A jak będziesz mieć 100 lat też tak będziesz gotować?
Twoje dzieci mają fajnie! Moje, gdyby znały poniższy dowcip, to pewnie powiedziałby coś w stylu: - Mamo, czy mówiliśmy ci już, że dobrze gotujesz? - Nie... - To dlaczego ciągle to robisz?!
Marta l.5 czesze mi włosy zakładając mnóstwo różnych gumek i spinek, po zakończeniu arcydzieła: - teraz pokaż się tacie, na pewno znów się w tobie zakocha i weźmie znowu ślub i znów będziesz rodzić dużo malutkich dzieci K
Mój przedszkolak nauczył się czytać, ale ma czasem zwyczaj czytać linijki od dołu do góry. Wraca wczoraj z przedszkola przejęty i mówi: - Wiesz, tam jest napisane: Rak. Dezynfekcja. Brat pyta: - Jaki rak? - No taka choroba.
Komentarz
Teraz za to czeka na pierwsze, trzeci trymestr, a ona dalej nie może wybrać imienia
- Mamo, czy mówiliśmy ci już, że dobrze gotujesz?
- Nie...
- To dlaczego ciągle to robisz?!
Dokąd jedziecie?
Miki: do Wieliczki.
A macie paliwo?
Kajtek: Tak, mamy!
Bóbek: Cały litr.
- Julka, weź jeszcze rękawiczki. Na wszelki wypadek jakby padał śnieg
Ja: ale dopiero była kolacja
J:ale ja jestem głodna na oglądanie!
Leżę jak samiec lwa - odpowiedź 3 latka
Ja: Idę do łazienki
Gabrysia (lat 4): Ale wrócisz?
Niedawno Kajtek życzył mi w złości, żebym do wanny wlazła i żeby mnie dziura na wodę wciągnęła.
Ble, kapison. Lubisz to mamo?
Tak.
Ja tes nie lubię.
U nas dziś laurka w wydaniu męskim: ( 6 l):
Mama jest tłusta, bo lubi jeść warzywa!
- teraz pokaż się tacie, na pewno znów się w tobie zakocha i weźmie znowu ślub i znów będziesz rodzić dużo malutkich dzieci
K
Wraca wczoraj z przedszkola przejęty i mówi:
- Wiesz, tam jest napisane: Rak. Dezynfekcja.
Brat pyta:
- Jaki rak?
- No taka choroba.
To zależy która.
Dziewiętnasta.
-masz mamusiu duza pupe, a my mamy male.
-Jak bylem malutki, to mnie mamusiu nosilas. W brzuszku mnie nosilas. Tam bylo bardzo duzo wody.