@ganna4 kiedyś mój najmłodszy syn wypełnieł ćwiczenia z matematyki i na zdjęciach w książce były buty za 200 zł, czapka za 50zł itp. i był baaardzo zdziwiony skąt takie ceny myślał że to błąd w książce....
O tym jak to dziecko z autyzmem mówi bez cenzury. Po zakończeniu długiego kazania na mszy on line: "uff, wreszcie koniec tego głupiego pieprzenia" Nie mam wątpliwości, że w kościele skomentowałby tak samo.
Wczoraj moja 17 latka zaczyna wymieniać kto ile ma lat w naszej rodzinie. Kiedy dochodzi do mnie mówi: mama ma 46 lat. Na to mój 9 latek: Nie wypominaj mamie jej starości.
Ostatnio w niedzielę zrobiłam sobie makijaż ( rzadko to robię). Przygląda mi się 3,5 latek i mówi: Mamo! ale ty masz stare oczy... Chyba dobrze wyglądam bez malowania
Nasz 2 latek ciagle przełącza muzykę na kolędy. Czy nawet w Wielkanoc musimy słuchać kolęd? Odpowiada 5 latek: Narodzenie i Zmartwychwstanie to podobne zjawiska, bo zmartwychwstanie to powtórne narodzenie, wiec kolędy pasują.
Dodam, ze w Noc Zmartwychwstania jak dzieci poszły spać słuchałam kazania z Wigili Paschalnej właśnie o jedności Narodzenia i Zmartwychwstania.
Komentarz
Czekam aż mi urośnie wielka, czarna, gęsta, męska broda!
Modnie!
Czy nawet w Wielkanoc musimy słuchać kolęd?
Odpowiada 5 latek: Narodzenie i Zmartwychwstanie to podobne zjawiska, bo zmartwychwstanie to powtórne narodzenie, wiec kolędy pasują.
Dodam, ze w Noc Zmartwychwstania jak dzieci poszły spać słuchałam kazania z Wigili Paschalnej właśnie o jedności Narodzenia i Zmartwychwstania.