Postne naleśniki

edytowano listopad 2014 w Kuchnia

Nasmażyłam dzisiaj całą masę, żeby wykorzystać też jutro.

Z czym zrobić, żeby było smacznie i zdrowo?

Z jaglanką? :-)

«1

Komentarz

  • szpinakiem/brokułami/pieczarkami i serem/ farszem z soczewicy/twarogiem
  • farszem jak na ruskie/jak na ruskie ale zamiast kartofli - gryczana
  • pieczarki cebula serek topiony
  • @Elunia - gryczana, cebula i ser biały?

    Dobre będą?

    a może jaglana, cebula i ser biały?

  • Jaglana za mdła, z gryczaną są super tylko mocno dopraw.
  • soczewica  z warzywami :)
  • ale machnąć ją przez maszynkę?
  • tą gryczaną znaczy ;-)
  • Nie, dobrze wymieszać z serem i długo szklić cebulę i będzie ok.
  • a ser?

    Przepraszam, że jak łopatologicznie, ale takich jeszcze nie robiłam

  • widelcem rozdziabać, jak za suche to dodać jogurtu albo śmietany
  • bo ja to bym to wszytko przepuściła przez maszynkę do mięsa :-)
  • papaje będziesz miała jak już się upierasz to ser potraktuj blenderem
  • z uduszoną, białą, ale nie kwaszoną kapustą, z odrobiną przecieru pomidorowego
    także kapusta z uduszonymi pieczarkami - zaskakujaco sympatyczny smak
  • ja lubię naleśniki z nadzieniem pieczarkowym ( na patelni podsmażam ( a najpierw odparowuję pieczarki ) z cebulą , utarta marchewką - jak zmięknie dużo natki pietruszki , może być ogórek kiszony w kostkę pokrojony ,czasem daję trochę śmietany, tak żeby się trzymało ) - składam w kopert i panieruję
  • Psotne i psotne czytam  ;))
    nasze dzieci najbardziej lubią z farszem jak do ruskich, ale tradycyjnie z ziemniakami, nie kaszą :)

    Podziękowali 1Katia
  • Z serem, z dzemem.
    I nasz tuczacy mocno hicior: z zoltym serem.
    Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
  • Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
    ------
    Robimy to samo z odrobiną czosnku.

  • Raz zrobiłam z pieczarkami i szynką - pycha, ale dzieci orzekły, że fuj.

    U nas królują zawsze z dżemem.

    Ale ponieważ dziś były takie, jutro chciałam coś bardziej zdrowego.

    Chyba skuszę się na te z kaszą. Nie wiem tylko co dzieciarnia na to :-(

  • Z nutella :D
  • Z nutellą, bananem i rodzynkami. I bitą śmietaną!!!
  • o na pewno!

    Ja lubię z serkiem almette z pieprzem i do tego sos czosnkowy - mniam :-)

  • Z kapustą kiszoną, cebulą i grzybami.

    Z brokułami doprawionymi czosnkiem.

  • Jak na słodko, to też gruszki przesmażone w cukrze (lub inne owoce).

    Moja wersja ekskluzywna jesiennego deseru (z naleśnikami lub bez) to żurawina (gotowana jakiś czas, wiadomo) posłodzona miodem i plasterkami gruszki.
  • A na deser z musem jabłkowym lub jabłkowo-bananowym.

  • z cebulą i pieczarkami mniam :) u mnie były dzisiaj z dżemem , nutellą i pieczarkami, cebulą i mięsem (dla męża). Do wyboru, do koloru :)
  • z gryczaną i cebulką i serem 
    szpinakiem , i sosem , albo pomidorami (jak sezon ) jak do bruschetty

    albo z soczewicą 

    ulubione wszystkie mojego męża i prawie wszystkich starszych


    młodsi 
    wiadomo, nutella, banany i bita śmietana 
    albo to samo, tylko zamiast nutelli, gruszki w kostkę z cynamonem imbirem (takie bardzo dojrzałe gruszki )
  • z dżemem albo z marmoladą

  • farsz ruskich pierogów też świetny, ale ja tak robiłam ostatnio lasagne 
    pychota , cała rodzina zachwycona :)





  • a i jeszcze z fasolą na ostro, jak enchilada 
    z sosem czosnkowym, pomidorami jak do bruschetty, 
    miodzio :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.