Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Mięsiwa na świeta -pomocy

2»

Komentarz

  • i jeszcze, za radą Forumowej Pani Doktor - większym kawałkom mięsa funduję zastrzyki z zalewy - równomierniej sie marynują, taką wielką strzykawę z wielkimi igłami nabyłam i się wyżywam ;)
  • A w tym mleku to jak?
    Hm. Bede miec kase na mieso pewnie we wt dopiero, potrzebuje szybkiego przepisu...
  • @Quintana

    Podaj gościom to, co Tobie dobrze wychodzi. Chyba nie przychodzą z zamówieniem.
  • @Dorotak przynajmniej dobę, można dłużej. Mleko słodkie, cebula byle jak pociachana i schab do tego. Po określonym czasie wyjąć, osuszyc, natrzec ziołami, solą, czosnkiem, oliwa,może polezec tak przez noc.
  • Dzieki;-) i to tak w lodowce trzymac?
  • albo na balkonie, w nieogrzewanym garażu, a nawet w samochodzie, jak temp. na zewnątrz jest sprzyjająca :)
  • U nas dzis 12* na balkonie...
    Ale lodowke mam, taka piekna, ze zal nie korzystac. Co nie, @Agnicha?:-D
  • Trzymam w lodówce, u nas wciąż powyżej 10 st na zewnątrz:) trochę wielkanocnie gdyby nie zapach pierniczkow i choinki:)
  • u nas też dziś b. ciepło, za to jest szansa na mroźną Wielkanoc, bo będzie wczesna!
  • To może tak zamienić świeta teraz Wielkanoc,a w marcu Boże Narodzenie? ;)
  • Mikołaja naszego Chrzest Św był w czasie Paschy, po nocnej liturgii, wyszliśmy z kościoła prosto w śnieg:) dzieci od razu lepily sniezki i senność minęła:-)
  • Moj M mowi, że na Wielkanoc zasypie nas śniegiem.
  • @minka chce upiec schab wcześniej, a potem na obiad go odgrzać. Masz jakiś dobry sposob odgrzewania?
  • Wielkie dzieki
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.