beznadziejne przepisy z internetu :)

2

Komentarz

  • To tak jak ja, tylko bez siostry ;))
  • Ale za to jak ja - też mam i brata i siostrę :)
    Podziękowali 1Bea
  • @maliwiju, wyobrażam sobie ten smak.
    To jak my z przyjaciółką robilysmy coroku krówki z książki Musierowicz i zawsze byłyśmy równie zddumione, że to fuj.

  • Elunia
    grudzień 28
    @Jadwiga pewnie wiesz ale na jogurtowe składniki muszą być w temp.pokojowej i minimalnie mieszane, absolutnie nie mikserem.


    Wiem, ale i tak zakalec wychodzi.
  • Czy z dodatkami to jogurtowe też wychodzi??
  • Tak.Robiłam z jagodami, rabarbarem, truskawkami, czekoladą , powidłami albo tylko z cynamonem.
  • Lubię takie ciastka które są w Lidlu, znalazłam przepis i mega rozczarowanie :(
    https://kuchnialidla.pl/ciastka-czekoladowe-z-zurawina-i-orzechami-wloskimi

    Były mokre, mokre, mokre aż się zwęgliły. I dalej nie miały konsystencji ciastka.
    W sumie to może i ze mnie taka kucharka, ale co tu niby mogło pójść nie tak?
  • pewnie twardnieją po ostudzeniu ;)

    Podziękowali 2Elunia uJa
  • Myślisz?... hmm. One się rozpadały przy próbie zdjęcia z blachy.
  • piekłam owsiane, które się dość mocno rozpłynęły nie dało się ich zdjąć z papieru dopóki nie ostygly i nie stwardniały...

    Podziękowali 1PaniWiosna
  • Mogliby to napisać :(
  • Ciastka z płatków owsianych i imbirowe z Moich Wypieków też twardnieją dopiero po ostygnięciu.
    Podziękowali 1PaniWiosna
  • Ojej tyle dobra poszło do śmieci :(
  • Najprostsze ciasteczka maslane z Moich Wypiekow. Taka bylam szczesliwa gdy znalazlam ten przepis wczoraj wieczorem. Wszystkie skladniki w domu, kilka minut roboty, pieknie wygladaly po upieczeniu, ale w smaku okropne. Jakbym make podgrzana jadla, co w sumie jest faktem, bo skladniki to tylko maka, cukier i maslo   :s
  • Moze nie dopieklas? Bo te składniki to jak na kruszonkę a ta zawsze pyszna wychodzi.
    Podziękowali 1Elunia
  • Pieklam dluzej niz jest w przepisie  :/ zaskoczona jestem, bo pieke glownie z przepisow na tym blog i najczesciej sa to pysznosci.
  • Eeee, a jajek ci tam nie bylo? Dziwactwo jakies, jak to sie zlepilo? Taka tlusta mąka....
  • Ciezko sie lepilo, najpierw zrobilam jak kruszonke, a pozniej sie to pozlepialo w jeden 'gniot'. Moze wieksza ilosc cukru by pomogla... 
  • Rejczel powiedział(a):
    Eeee, a jajek ci tam nie bylo? Dziwactwo jakies, jak to sie zlepilo? Taka tlusta mąka....
    @Rejczel to prawie jak Mickiewicz
    Podziękowali 2Milagro czekolada
  • Faktycznie, jakis durny przepis. Moja mama mowila, ze jak glupoty w przepisie stoją i juz na chlopski rozum widac i na oko, ze zle proporcje to sie wstrzymac, nie babrać, nie psuc produktow na darmo. Ale taki madry czlowiek sie robi dopiero potem, gdzies tak po kilku/ kilkunastu zakalcach, spaleniznach i wtopach ;)
  • PaniWiosna powiedział(a):
    Rejczel powiedział(a):
    Eeee, a jajek ci tam nie bylo? Dziwactwo jakies, jak to sie zlepilo? Taka tlusta mąka....
    @Rejczel to prawie jak Mickiewicz
     :D  teraz dopiero ujrzalam, co dobrego napisalam!
    Podziękowali 1aqq
  • Ja tak miałam kiedyś z przepisem, w którym stało, żeby zmielić w maszynce suchy mak. Otóż niedasie. Zbił sie w jedno twarde coś i omal obie rozwalilam maszynki do mielenia :(
    Teraz juz mądra jestem, ale skąd człowiek ma wiedziec, ze nie mieli sie suchego maku?!
  • Kiedyś czytałam przepis na sałatkę i było"zetrzeć pierś kurczaka na  tarce na grubych oczkach"..
    Podziękowali 2madzikg Bridget
  •  :# 
  • @Leli , piekłam nie raz te ciasteczka. Były bardzo dobre. Teraz masło za drogie :( Może Tobie smak nie pasuje.  Córka robiła też wersję z kakao.  Z ciasta formujesz kulki i rozpłaszczasz je widelcem. Stosuję tę metodę także przy innych ciastkach. 
    Podziękowali 1AB
  • @Cart&Pud ,można kupić gotowy mak mielony, np w Lidlu. 
  • @Leli, @Rejczel, toż to klasyczny Scottish short bread, najpyszniejsze ciastka świata, samo masło, mąka i cukier (tj. samo zuo chciałam rzec) mniaaam... Tylko dietetyczne to one nie są, no i nie można sępić na maśle.
    Podziękowali 4AB Namorowa Gosia5 Rejczel
  • Najlepsze i najszybsze  ciasteczka ever! 
    Zawsze wychodzą. Mocno maślane. 
    Podziękowali 1uJa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.