Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

pak choi

Macie jakieś dobre przepisy? Z czym to się je? Coś na ciepło można z tym zrobić? 
Myślałam, że w internecie znajdę jakiś ciekawy przepis z tą kapustą na obiad, a tu jakieś sałatki i tajskie zupy :( 

Komentarz

  • Tajski rosol nie jest zly, wlasnie wczoraj byl u nas na obiad.

    1. Gotujesz zwykly rosol z dodatkiem imbiru, czosnku i chili (jak masz, to daj swiezy np. trawe cytrynowa, albo liscie limonki), sosu sojowego.

    2. Obierasz kure, siekasz marchewki, reszte wywalasz.

    3. Osobno, albo w rosole gotujesz marakon ryzowy.

    4. Do goracego rosolu wrzucasz posiekane pak choi, ale juz nie gotujesz (!!!)

    5. Wszystko razem podajesz w miseczkach.


    Jesli masz chinczyka w poblizu, to warto pod koniec, do ugotowanego rosolu dodac past Tom Kha. Wczoraj akurat juz nie mialam i tez bylo ok.

    Podziękowali 3Hope aga---p malagala
  • Imbir może być w proszku (świeżego nie mam na stanie)?

    Czyli tę kapustę się tak prawie na surowo je? 

    W sumie brzmi bardzo smacznie! Dzięki!
  • Duszę na cebuli i czosnku i przyprawiam sosem sojowym. Mi smakuje.
    Podziękowali 1Hope
  • Nigdy nie probowalam, ale pewnie moze byc i w proszku. Dobrze ta zupe posypac tez swieza kolendra, fajnie podkreca smak. No i wlasnie caly urok tej zupy polega na tym, ze nie jest kompletnie rozgotowana, tylko cos tam w niej chrupie.

  • Ale mi narobilyscie smaka na tej tajski rosół. Tylko gdzie kupić makaron ryżowy?
  • W biedronce był kiedys, w lidlu tez.
    jest w Auchan, w kauflandzie 
    Podziękowali 1aga---p
  • Makaron ryzowy kupisz chyba wszedzie.
    Podziękowali 2aga---p chabrowa
  • @Katarzyna sos jasny czy ciemny?
  • Ciemny.
    Podziękowali 1Hope
  • Rosół wyszedł absolutnie obłędny! smak będzie mi się śnił po nocach.
    A kapustę z czosnkiem i cebulą wyjadał nawet mój niejadek! chyba się bardzo polubimy z tą kapustą :)
    Podziękowali 3Maciejka Katarzyna AB
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.