Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

aronia i patison....

edytowano sierpień 2010 w Pomagajmy sobie
dostałam i nie bardzo wiem co z tym zrobić...?czy ktoś robił coś z aroni lub patisona?prosze o poradę...!:wink:

Komentarz

  • z aronii robię "miksturkę" na przeziębienie.


    zasypywałam ją cukrem i zwyczajnie zaprawiałam jak każdy przetwór. pasteryzowany.

    albo można zasypać cukrem i po jakimś czasie zlac sok i zaprawić


    gdzieś mam też przepis na aroniówkę. w sensie nalewkę :D chcesz?

    a patisona smażyłam jak kotlety.
    ale są tu specjaliści warzywni. pewnie coś mądrego poradzą
  • z patisona można zrobić leczo oraz jw. kotlety.Można zetrzeć go i wrzucić do zupy itp.
  • Patisony można też kisić, jak ogórki.
  • Dżem jabłkowo -aroniowy, nalewka z aronii
    (zostają pysznie nasączone owoce:wink:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.