Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Postne naleśniki

edytowano listopad 2014 w Kuchnia

Nasmażyłam dzisiaj całą masę, żeby wykorzystać też jutro.

Z czym zrobić, żeby było smacznie i zdrowo?

Z jaglanką? :-)

Komentarz

  • pieczarki cebula serek topiony
  • @Elunia - gryczana, cebula i ser biały?

    Dobre będą?

    a może jaglana, cebula i ser biały?

  • soczewica  z warzywami :)
  • ale machnąć ją przez maszynkę?
  • tą gryczaną znaczy ;-)
  • a ser?

    Przepraszam, że jak łopatologicznie, ale takich jeszcze nie robiłam

  • bo ja to bym to wszytko przepuściła przez maszynkę do mięsa :-)
  • z uduszoną, białą, ale nie kwaszoną kapustą, z odrobiną przecieru pomidorowego
    także kapusta z uduszonymi pieczarkami - zaskakujaco sympatyczny smak
  • ja lubię naleśniki z nadzieniem pieczarkowym ( na patelni podsmażam ( a najpierw odparowuję pieczarki ) z cebulą , utarta marchewką - jak zmięknie dużo natki pietruszki , może być ogórek kiszony w kostkę pokrojony ,czasem daję trochę śmietany, tak żeby się trzymało ) - składam w kopert i panieruję
  • Psotne i psotne czytam  ;))
    nasze dzieci najbardziej lubią z farszem jak do ruskich, ale tradycyjnie z ziemniakami, nie kaszą :)

    Podziękowali 1Katia
  • Z serem, z dzemem.
    I nasz tuczacy mocno hicior: z zoltym serem.
    Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
  • Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
    ------
    Robimy to samo z odrobiną czosnku.

  • Raz zrobiłam z pieczarkami i szynką - pycha, ale dzieci orzekły, że fuj.

    U nas królują zawsze z dżemem.

    Ale ponieważ dziś były takie, jutro chciałam coś bardziej zdrowego.

    Chyba skuszę się na te z kaszą. Nie wiem tylko co dzieciarnia na to :-(

  • Z nutella :D
  • Z nutellą, bananem i rodzynkami. I bitą śmietaną!!!
  • o na pewno!

    Ja lubię z serkiem almette z pieprzem i do tego sos czosnkowy - mniam :-)

  • Jak na słodko, to też gruszki przesmażone w cukrze (lub inne owoce).

    Moja wersja ekskluzywna jesiennego deseru (z naleśnikami lub bez) to żurawina (gotowana jakiś czas, wiadomo) posłodzona miodem i plasterkami gruszki.
  • z cebulą i pieczarkami mniam :) u mnie były dzisiaj z dżemem , nutellą i pieczarkami, cebulą i mięsem (dla męża). Do wyboru, do koloru :)
  • edytowano listopad 2014
    Co tu pani po polnocy wypisuje???!!!!
    Ja ja w lozku nalesnika na ostro zrobie?
  • Lilu poproszę o przepis
    mam główkę czerwonej kapusty kupioną przez przypadek i nie wiem co z nią zrobić
  • Krokiety z kapustą i grzybami i barszcz czerwony!!!!! Mniam!
  • No może nie postne, ale innego wątku nie znalazłam.

    Z jakich obecnie owoców sezonowych można zrobić smaczne nadzienie do naleśników i jak? :)
  • edytowano sierpień 2017
    Z każdych, które Ci smakują.
    Jak owoce twarde (np. jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie), to przesmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji i ewentualnie dosłodzić do smaku (choć to nie wskazane), potem smarować tym naleśniki i zawijać w rulon:
     http://majulki.blox.pl/resource/rulon3.JPG
    Jak owoce miękkie (np. maliny, jagody, poziomki, porzeczki, drylowane wiśnie), to można naleśnika potraktować bitą śmietaną, posypać owocami i złożyć w kornecik:
    http://majulki.blox.pl/resource/kornet3.JPG
    Podziękowali 1Hope
  • Super, o to mi chodziło :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.