Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Gęsie jaja...

I co ja z nimi biedna zrobić mam???
20 stk.dostaliśmy,do ciasta się nadają? Jajecznica?
Ostatnio próbowaliśmy jaj morskich ptaków,no i lekki przesyt już mam nowości spożywczych.
Niech nas ktoś chętny na eksperymenty kulinarne odwiedzi ;-),bilety są tanie z Gdańska,nawet za 200zl ;;)

Komentarz

  • Gęsie jaja są slodkawe w smaku. Jak najbardziej do ciast!
  • Wysiedzieć!
  • Z dzieciństwa pamietam, że to był rarytas do ciast właśnie, pojawiający się przed Wielkanocą.
  • My gofry robiliśmy.
  • A kacze jaja? Często mam okazję kupić, duże, ładne, ale do czego można użyć? Tez tylko ciasta? A może mają jakąś szczególną wartość?
  • @Jukaa,Wizzair,właśnie zafundowałam mężowi i starszym chłopakom tydzień w Polsce, na Kaszubach naszych,tak nawiasem.;-)
    Uruchomili połączenia w tym roku,mam nadzieję,że je utrzymają,i ceny też.

    To w sobotę piekę :-)

  • Ja biorę do ciast ale szczególnie lubimy do naleśników.
    Jajecznica, dlaczego nie?
    Teraz gęś i mnie na jajach siedzi i liczę na małe gąski :)
  • W smaku jajecznica za bardzo się nie różni, ale kolor ma taki niewyjściowy. Blada, prawie biała i lekko sina ;).
    Ja lubiłam na twardo, do sałatek, do past jajecznych, do wszelkich wypieków, mas i ciasta.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.