Polecam serdecznie Dobrochnę. Mam dwie w rodzinie obie super. Dobrochna sie ładnie zdrabnia - na Dobrusia, albo Dobrosia, a młodsze rodzeństwo mówi na nią Busia.
Super sweet.
No i Mirmił (zdrobnienia Mirmiłek, Mirmek) i Wojmił (zdrobnienie Wojmek) oraz Lubawa. Był też Górnoch (dumny wielmoża, który dla kaprysu chciał kupić Milusia - kolejne imię, wersja żeńska Miłasia).
sami zawsze wybieramy... no odkąd dzieci mają głos - mogą coś mówić, ale decydujemy My i to zazwyczaj na długo przed porodem.
Hehe ale swoją drugą Michała 'zaocznie ochrzcił' starszy brat
Św. Ludwik Maria Grignion de Montfort
Św. Jan Maria Vianney
Św. Josemaria Escriva (w Hiszpanii zresztą bardzo dużo mężczyzn ma na drugie Maria, a kobiet Jose (Józef), więc Jose Maria to mężczyzna, a Maria Jose to kobieta).
Karol Maria Weber
Pierre-Marie Gerlier
Andrzej Maria Deskur
Jan Maria Jackowski
Mój mąż ostatnio stwierdził, że będziemy naszym dzieciom na drugie dawać Maria bez względu na płeć. Tylko Anka nie załapała się na pomysł, bo na drugie ma Katarzyna, nie Maria. Ale tak czy siak musiała być Katarzyna na drugie, skoro miała nie być na pierwsze.
Komentarz
To może być jeszcze piękne staropolskie imię Śpiwór :dw:
Super sweet.
Zważywszy że się nazywa Król to zestawienie bardzo ciekawie brzmi:)
a ja rodzina zareagowała?
Hehe ale swoją drugą Michała 'zaocznie ochrzcił' starszy brat
Nasz pierwszy syn tak ma: Franciszek Maria.
jest Jan Maria -pięknie brzmi i z nazwiskiem też super...:)
Nasze ostatnie dziecko..TYSZ poczęte 15 sierpnia (Maryja łaskawa dla nas;))...wiedziałam,ze będzie Marią:)
Św. Ludwik Maria Grignion de Montfort
Św. Jan Maria Vianney
Św. Josemaria Escriva (w Hiszpanii zresztą bardzo dużo mężczyzn ma na drugie Maria, a kobiet Jose (Józef), więc Jose Maria to mężczyzna, a Maria Jose to kobieta).
Karol Maria Weber
Pierre-Marie Gerlier
Andrzej Maria Deskur
Jan Maria Jackowski
Wojciech Maria Bartel - historyk prawa w Krakowie, UJ i PAT
Wojciech Maria Kuś - ortopeda
Omatkomatkomatko,jak ja bym chciała córeczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!