Mamy starego Boscha ktorego codziennie trzeba resetowac (ten guzik w srodku kolo lampki) bo inaczej sie sam wylacza...
Ktos wie jak to naprawic? Bo oprocz tego, lodowka mimo ze stara i niezbyt urodziwa (troche rdzy na dole), dziala baaardzo dobrze; dobrze chlodzi i nie ma duzo wilgoci w srodku, wiec rzeczy sie nie psuja, tylko sobie co najwyzej wysychaja
Komentarz
Jak jestesmy w domu nie jest to takim strasznym problemem, juz mam nawyk sprawdzania jak tam lodowka Ale jak chcemy wyjechac chocby na 2 dni, zaczyna sie klopot
Mam starego Polara, w mieszkaniu które wynajmuję (jako wynajmujący, nie jako najemca), niedawno wyprowadzające się lokatorki spiesząc się z rozmrażaniem lodówki za co zabrały się zbyt późno, uszkodziły coś w zamrażalniku i teraz zamrażalnik nie działa.
Jak robiłem tam pępkówkę Michała to się, kurza twarz, wódka nie chciała chłodzić. Dobrze że wstępnie schłodziłem ją u siebie w lodówce!
Podobno może to być kwestia jakiejśc blaszki i że tak się dzieje dość często w sytuacji pośpiesznego rozmrażania połączonego z grzebaniem różnymi przedmiotami w celu oberwania zalegającego lodu.
Czy ktoś wie o jaką blaszkę chodzi, gdzie ją znaleźć i jak toto naprawić?
Osiem miesięcy już lodówkę wybieram...
Stara jeszcze działa, ale się nie mieścimy, no znaczy... jedzenie nam się nie mieści
Na górze Polara 180 litrów, na dole 45 litrów
Czasami nawet małpka nie wchodzi, a co dopiero półlitrówka:bh:
oczywiście
zwłaszcza od oczyszczania zawartości :eo:
Co prawda starą lodówkę zamierzam dać siostrze na działkę i zawsze będzie można ją "zabrać" jeśli okaże się, że nowa szybko się skończy, ale szkoda mi zachodu, no i pieniędzy...
Stare lodówki były naprawdę dobre, trzymały temperaturę w czasie upałów, naprawy nie kosztowały połowy ceny sprzętu, albo i więcej jak teraz.
Tylko rozmrażać trzeba było często, a tego nie wspominam najlepiej...
agregat szt 1
w lodówce temp mimo nastawienia na maks jest ok 15 st
w zamrażarce wygląda , że jest ok - choć pewna nie jestem bo dopiero mierzę może też jest zbyt ciepło
co to może być?
Teraz widzę, że w zamrażarce też wyższa. To może jednak nieszczelny układ chłodzenia.