Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Zupa dziadowska

edytowano stycznia 2012 w Kuchnia
Składniki:
2 litry wody, 15 dag kaszy jęczmiennej, perłowej, 40 dag chleba, 3 cebule, łyżka masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%, pieprz, majeranek, czosnek, przyprawa do zup i sól.
Sposób przyrządzenia:
Kaszę przepłukać i wrzucić do wrzącej wody, ugotować na wolnym ogniu często mieszając. Z chleba zrobić grzanki, krojąc go w kostkę i rumieniąc na maśle. Pokrojoną w kostkę w cebulę usmażyć na maśle, oprószyć mąką i dodać śmietany, smażyć jeszcze kilka minut. Kaszę połączyć z cebulą, grzankami, doprawić. Gotować jeszcze 5 minut.

Życzymy smacznego!

Komentarz

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.