Piszę w tej kategorii,bo potrzebuję pomocy.
Nie wiem,jak je zrobić.
Dostałam...5 kg puree ziemniaczanego(w proszku),od znajomego Księdza.
Problem w tym,że puree jest włoskie,nie ma podanego sposobu sporządzenia a ja nigdy nie robiłam proszkowego.
Pomożecie?
:whorship::whorship::whorship:
Komentarz
Ja to mam problemy,co nie??????
Dziękuję stokrotnie!!!
Później wyślę maila.
Znalazłam taki przepis na puree z proszku:
Puree ziemniaczane - 300g,
sól - 10g,
masło lub margaryna - 15g,
mleko - 625g
woda - 1000g
Zagotować wodę z solą, dodać mleko oraz masło lub margarynę,
wsypać puree intensywnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
Myślę, że jak się to mleko zastąpi wodą (jeśli nie masz mleka), to też będzie OK.
200gram proszku na 1 litr wody lub mleka.Pure rozpuścić w gotującej się wodzie lub mleku,dodać dla smaku odrobinę masła,mieszać do zgęstnienia.
Idę tworzyć.
Dzięki za podpowiedzi.
Mamy jeszcze 5kg tego smakołyku(chłopaki się zajadali)
....................................................................................................................
Nooo,też byłam w szoku.