Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!
Córka uczy się od pół roku grać na pianinie, wygląda na to, że to nie przejsciowa zachcianka i chcemy kupić jej pianino. Żadne z nas nie ma jednak pojęcia o tym jak się do tego zabrać, na co zwrócić uwagę.
Każdą radę mile przyjmę
8-> 8-> 8->
Komentarz
Powodzenia
W sensie że to nie klasyczne pianino tylko elektron., ale jak dla nas dźwięk nie do odróżnienia.
Pytaliśmy nauczyciela (on to w ogóle taki zapaleniec że fortepian do domu kazał kupić) ale mówi że jak z pianin to to spokojnie starczy do końca szkoły muzycznej II stopnia.
A ja dziękuję za wątek, bo pierworodna jest w pierwszej klasie SM, na fortepianie właśnie. Nie mamy pianina w domu niestety (małżonek nie uważa tego za niezbędny wydatek, poza tym miejsca też nie mamy zbyt dużo), więc codziennie chodzimy do moich rodziców, żeby Zosia tam ćwiczyła. Póki co nie jest to uciążliwe, ale nie wyobrażam sobie tak chodzić przez parę następnych lat, więc usiłuję powoli urabiać męża... Z zainteresowaniem zatem poczytam na co zwrócić uwagę
@ Ka-na już wymiękam, a niewiele jeszcze widziałam
@Agnieszka@5 a jak go kupowaliście, gdzie i w jakiej cenie
@Nika* dziękuję za propozycję, z opinii no właśnie nie wiem czy potwierdzonych, słyszałam, że z pianinem jest inaczej niż skrzypcami dla laika lepsze nowsze - a co o tym sądzicie
jeszcze jedno czy lepiej kupic w sklepie - komisie czy szukać u osób prywatnych ( w Rzeszowie w cenie zakupu jest stojenie i wniesienie no i jakaś gwarancja) a może ktoś z Podkarpacia coś na temat tych naszych monopolistów pianinowych sie może wypowiedzieć
Nauczyciel też może wiedzieć, że ktoś akurat sprzedaje.
dzięki, popytam
a za każdą dodatkowa wskazówkę jestem i będę wdzieczna
@Paradidel jeśli możesz to prześlij maila mam chyba w profilu, my wprawdzie z Rzeszowa, ale kilka lat temu kupowałam w W-wiw meble z allegro i łącznie z transportem było baaaaaaaaaaaaardzo korzystnie, może i w tym przypadku tak będzie.
A jakie pianina kupiliście i tak jesli można zapytać w jakim przedziale cenowym,
@Agnieszka&5 no ale dobrze gra
=D>
dzięki napiszcie jeszcze
@ Agnieszka&5 zerknij prosze jaka jest nazwa Waszego pianina, może jeszcze firma istnieje
Ja też wkorzystuje
wasze rady. Córa jest w 2 klasie SM gra na altówce, ale w 3 klasie wchodzi
pianino. Chłopcy chcą też się uczyć grać, więc czeka nas kupno pianina.
Myśleliśmy o keyboardzie, ale to chyba nie jest dobry pomysł.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
@ all wiem, że stroiciel to priorytet ale z tym też bywa różnie.
Na pewno będziemy się posiłkować pomocą takiej osoby ale to też różni ludzie a takiego 100% zaufanego nie mam.
Np. Siostra męża grała na fortepianie, chodziła do szkoły muzycznej i rodzice fakt około 30 lat temu kupili jej ten instrument, oczywiście czasy były inne. Kupowali z renomowanym jak na nasze rzeszowskie warunki stroicielem. Wg niego i innych wszystko było w porządku a rozstrajał się średnio co trzy miesiące. Teraz wiemy, że to wina mechanizmu i żaden szanujący się muzyk na tych tzw wiedeńczykach nie gra.
Dlatego liczę na opinie i wskazówki
A w jakim przedziale cenowym powinnam sie Waszym zdaniem zmieścić. Od kilku osób słyszałam, że od 4tys???????
I jeszcze jedno, widzieliśmy przemalowane pianino, czy coś takiego wplywa na jakos dźwięku itp.
My jesteśmy z Rzeszowa i z tego co pisali niektórzy będę chyba szukać kogoś w tym regionie, namiary dla Podkarpacia mile widziane.
Kolejne pytanie, czy Ktoś mógłby mi powiedziec coś o pianinie nordiska (producent szwecja wiek około 20-30 lat)