Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!
Mam pytanie - długo mozna ten eliksir używać?---------------------------Wyzdrowieliśmy, ale wokoło wszyscy rzygają i kaszlą wiec znowu jest inwazja wirusów i znów bierzemy, bo z tym cudem kończy sie co najwyzej na stanie podgorączkowym, oraz lekkim katarku i kaszelku. A potem zdrowieTylko sie martwie czy sie tym nie zajedziemy.Zwlaszcza ze przedwczoraj podalam Najmlodszej, bo zatarła sobie glutami oczy i jej ropiały dosc mocno...Dziecię ozdrowiało, ale się boję, że jej coś tym zrobię. Wychodze z zalozenia ze to mniejsze ryzyko stwarza niz antybiotyki...Podaje jej eliksiru 3 ml 2 razy dziennie w trakcie picia mleka, żeby sie kwas zneutralizował i jej dziury w zoladku nie wyżarło....Niech mi ktos odpowie znający sie na rzeczy.....
Komentarz
Raz w
roku przez miesiąc dodatkowo warto przeprowadzić tę niezwykle skuteczną kurację
I szklankę drobno pokrojonego czosnku i 4
łyżki utartego chrzanu
wsYpać do słoika. wlać 4 szklanki octu jabłkowego własnej
produkcli, Postawić w kuchni na 10 dni, codziennie wstrząsnąć. Przecedzić,
dodać 5 łyżek miodu, wymieszać. Stosować 3 x dziennie po 2 łyżki, rozcieńczyć
ciepłą wodą.
W dawnej Polsce taką
kurację medycy stosowali nic tylko, by zlikwi(lować gronkowce, paciorkowce czy
inne nieżyczliwe mikroorganizmy, ile również wtedy, gdy dokuczał reumatyzm, dna
moczanowa, miksturę tę podawano również przy powiększonych węzłach chłonnych,
chorobach skórnych, a także pizy mięśniakach, torbielkach, cystach,
nawet pomagała przy martwicy kości. Jednym słowem kuracja
dla
wszystkich, którzy pragną być zdrowi.
Wskazania do antybiotku przy katarze to jest albo trwanie powyżej 12 dni, albo nasilenie dolegliwości po 5. Sama zielonosc jeszcze nie. Ja tak tez myslałam, ale jakieś pół roku temu przeczytałam aktualne wytyczne laryngologiczne i zmieniłam podejście do tematu.
A my jesteśmy z meżem wielkimi zwolennikami czosnku, byle solidarnie w grupie:)
@Prayboy - mówisz, że po miesiącu dopiero przerwę należy wdrożyć. Rozsądnie to brzmi. Choć mi trudno sobie wyobrazić, by ktoś przez cały miesiąc się tym faszerował... ;-)
ja biore tabletki przeciw niestrawności labofarm te tabletki zawierają kminek
i przestana bolec brzuszki
Faustyna nie miała roku jak wcinała czosnek... dzieci mają obecnie taką
zabawę, że biorą co jakiś czas po ząbku czosnku i ssają... ssią... ssą
to jest hardkor