Niedługo moja niegdyś mi bliska osoba weźmie ślub cywilny i poleci do Anglii pracować z mężem na dom. Niby ślub kościelny ma być za rok. Oboje pochodzą z "katolickich" rodzin ale ona rzadko bywa w kościele a on wcale i on miga się od ślubu kościelnego. Chciałabym im dać jakąś książkę z tych wyjątkowych, które mogą coś zmienić w życiu, w świadomości, no chociaż poruszyć dać do myślenia. Proszę o rady.
Komentarz
Właśnie przeczytałam, więc to mi pierwsze przyszło do głowy .
Mocniej na mnie "zadziałało" "Wyjście awaryjne" Jakimowicza, też forma wywiadu, a właściwie wywiadów - każdy rozdział z innym człowiekiem. Ale to raczej tak "ogólnorozwojowo", tu dużo tematów było poruszanych raczej.
"Samo życie" Wandy Półtawskiej !!!
Ta książka to tak wielki strzał w dziesiątkę, że nikt z tutaj wypowiadających się nie może polecić nic lepszego. Podarowanie im innej książki (jakkolwiek wspaniała by nie była) byłoby wielkim nieporozumieniem, bowiem ta tylko książka jest niczym lek na receptę przepisany na chorobę, której wszelkie objawy zostały tu opowiedziane.
Wybrane fragmenty i spis treści można zobaczyć tutaj http://rodzinna.pl/samo-zycie-p-608.html
Najważniejszy fragment zapodaję poniżej:
Urzekająca. Odkrywanie tajemnicy kobiecej duszy
KSIĘGA ODPOWIEDZI NA TRUDNE PYTANIA DOTYCZĄCE ŻYCIA
albo książka Józef witko
uzdrawiająca moc ducha św