Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

jak uratowac ciasto!!!

edytowano czerwca 2012 w Kuchnia
Dzis dzien samych klesk od rana. pieke miodownik-stefanke i przypieklam za bardzo jeden placek- czym go mozna nasaczyc?. miodownik musi lezec 2 dni a ja potrzebuje na jutro wiec wiem juz z praktyki, zebedzie za twarde. Ratujcie...Mam nadzieje ze jest ktos teraz na orgu

Sorki za literowki, ale maly dorwal sie do lapka i poprzestawial, pousuwal i ...wrrrr

Komentarz

  • skroplam. Najprostsze rozwiazania najtrudniej do glowy przychodza. Ojeju dziekuje

  • sokiem jabłkowym kropie ciasta... mniej mdłe
  • ooo zapamiętam na przyszłość. Na razie skropiłam wodą i rzeczywiście zmiękło. Jutro kroimy to zobaczymy.

  • ale takim 100% bez cukru
    kiedys kropilam zołądkową wódą z tymże sokiem, ale w trosce o dzieci zaniechałam....
  • Właśnie nie chciałam ani alkoholem ani kawą. Dobrze że napisałaś o tym braku cukru- nadmiar szkodzi, u nas w rodzinnie pół szklanki na ciasto to max
  • Albo upiec drugie, a to zamrozić w porcjach - deser na czarną godzinę  ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.