Czy jest jeszcze ktoś oprócz mnie na forum, kto nie zna Pablo. Bo ja nie znam, ale może tylko mi się tak wydaje. A co do gotujących facetów, to jest tu paru.
Maniek, oczywiscie, ze masz! A nawet wiecej - musisz!
Inaczej idzie zwariowac.Znam Pablo hmmm. Obiad wspolny byl. Meza mego zna. No co by tu wiecej. Duzo by mozna
obiad wspólny, psia kość...wszyscy się poznali z Wami tylko nie ja buuuuuuuuuuuuuuu!!!!! nawet mój mąż który się na forum nie udziela zna tutaj więcej ludzi niż ja... ech życie życie.
Właśnie wróciliśmy z placu zabaw, w samochodzie zachciało mi się drożdżowych placków - zostawiłem ciasto aby trochę urosło. Ciekawe czy wyjdą?P.S. Są tu jacyś faceci którzy czasem gotują?
mój mąż świetnie gotuje ale na forumie bywa jedynie pacząc przez mę ramię.
Cóż, ja nikogo nie znam. I tak sobie planuję, że za rok wyruszę samochodem do syna na Kaszuby, robiąc sobie co kawałek postoje u wielodzietnych : ) Na razie to tylko marzenie...
Cóż, ja nikogo nie znam. I tak sobie planuję, że za rok wyruszę samochodem do syna na Kaszuby, robiąc sobie co kawałek postoje u wielodzietnych : ) Na razie to tylko marzenie...
Przepis na racuchy hmm nie znam robiłem na oko: trochę drożdży, mąki, mleka, margaryny, cukru, jajko, soli.
Prosty jak barszcz wystarczy znać przepisy na inne drożdżowe ciasta - można zostawić do wyrośnięcia na 15 minut, będą lepsze. No i jakieś rozsądne proporcje zachować.
Tu tu @Pablo, nie czaruj i dawaj przepis na rodowe placki Taka ściema "na oko, na oko", a w kajeciku pewnie przepisik jak się patrzy i jajeczka dokładnie wyliczone, heeemmm???
Haku, a naleśniki umiesz zrobić? Bo jeśli tak, to dodajesz tylko nieco więcej mąki i jakieś 2-3 dag drożdży na kilo mąki. Ja takie ciasto robię zarówno do racuchów jak i gofrów.
Tu tu @Pablo, nie czaruj i dawaj przepis na rodowe placki Taka ściema "na oko, na oko", a w kajeciku pewnie przepisik jak się patrzy i jajeczka dokładnie wyliczone, heeemmm???
Haku, a naleśniki umiesz zrobić? Bo jeśli tak, to dodajesz tylko nieco więcej mąki i jakieś 2-3 dag drożdży na kilo mąki. Ja takie ciasto robię zarówno do racuchów jak i gofrów.
Komentarz
Ja dziś dokonałam cudu, zrobiłam drożdżówkę jednocześnie przypaloną i z zakalcem.
Ale nie jestem facetem:D
Czesc Pablo.
Znamy sie jeszcze zanim pisales na forum.
A co do gotujących facetów, to jest tu paru.
Maniek, oczywiscie, ze masz! A nawet wiecej - musisz!
Inaczej idzie zwariowac.
Znam Pablo hmmm. Obiad wspolny byl. Meza mego zna. No co by tu wiecej. Duzo by mozna
O, i poeta jeszcze w dodatku.
o racuchy czy o drożdżowe z kruszonką i owocami?
nawet mój mąż który się na forum nie udziela zna tutaj więcej ludzi niż ja...
ech życie życie.
Uff, myslalam, ze to tylko ja....
zawsze kojarzyło mi się że drożdżowe wymaga czaaaaaaaaaaaasu więc napewno nie jest to szybka kolacja
Tu tu @Pablo, nie czaruj i dawaj przepis na rodowe placki
Taka ściema "na oko, na oko", a w kajeciku pewnie przepisik jak się patrzy i jajeczka dokładnie wyliczone, heeemmm???
Bo jeśli tak, to dodajesz tylko nieco więcej mąki i jakieś 2-3 dag drożdży na kilo mąki. Ja takie ciasto robię zarówno do racuchów jak i gofrów.