Muszę pogrzebać w moich przepisach. Faslka w zalewie nigdy nie wychodzi mi, ale robiłam fasolkowe leczo i faslkę z marchewką w przecierze pom.i jest super.
Olesia wrzuciłam do ciebie na priv, bo tutaj nie dam rady. Jest to przepis z książeczki Domowe przetwory babuni. Zaraz poszukam innych jak jeszcze chcecie.
FASOLKA MARYNOWANA 1kg fasolki, kilka gałązek kopru i cząbru, 1 łyżeczka gorczycy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 szkl octu winnego, 2 szkl wody, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki cukru. FASOLKĘ wrzucić na 10 min do osolonej wrzącej wody, wyjąć o odsączyć. W słoikach połozyć na dnie po gałązce kopru i cząbru, na nich pionowo fasolkę, przekładając koprem.zagotować ocet z wodą i przyprawami. Gorącą zalać fasolkę i pasteryzować 20 min.
Komentarz
http://margarytka.blogspot.com/2012/07/z-serii-cos-na-zime-fasolka-szparagowa.html
1kg fasolki, kilka gałązek kopru i cząbru, 1 łyżeczka gorczycy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 szkl octu winnego, 2 szkl wody, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki cukru. FASOLKĘ wrzucić na 10 min do osolonej wrzącej wody, wyjąć o odsączyć. W słoikach połozyć na dnie po gałązce kopru i cząbru, na nich pionowo fasolkę, przekładając koprem.zagotować ocet z wodą i przyprawami. Gorącą zalać fasolkę i pasteryzować 20 min.