To nie Japonia jest dla nich wrogiem, oni chcą być pierwszą potęgą na świecie. Widać że powoli ale zdecydowanie zaczynają budować swoją pozycję. Poprzez pieniądze dla UE. Wypowiedź Schmitta o Chinach wiele wyjaśnia oraz deklaracja Niemiec (prawie w tym samy czasie) że będą wspierały Euro w krajach zagrożonych. Za czyje pieniądze ?
Nie wiem czy tam już jakieś wiercenia próbne były, czy nie bo inaczej to jest to gdybanie i pobożne życzenia. Ale coś może geologowie czy inni spece wyniuchali bo inaczej by się tak Japonia i Chiny nie denerwowały.
Na pewno o ropę, ale też o spacyfikowanie Iraku, bo lepiej handlować z w miarę przyjaznymi USA i UE krajami takimi jak Arabia Saudyjska, która ma przecież duże złoża ropy. Irak się zrobił nieprzewidywalny to go spacyfikowano.
Często w historii szaleńcy realizują swoje dziwaczne teorie. Może masoni próbują wywołać kolejną wojnę tym razem na tle religijnym ? - ateistów z Kościołem Katolickim i protestantami - Żydów z Islamem - wojna o pokój z radykalnym Islamem
Komentarz
tzn. chyba na rebelce ktoś zapodał, że Saddam Husajn chciał przejść na euro
- ateistów z Kościołem Katolickim i protestantami
- Żydów z Islamem
- wojna o pokój z radykalnym Islamem
Tak tylko sobie myślę