Dziewczyny, znacie jakiś sposób, aby mleka było więcej?? Mam poczucie, że mam puste cycki ( szósty tydzień karmienia bliźniaczek )... czy to możliwe, że to już koniec?? dzisiaj laktator mnie powalił (30ml z dwóch piersi), tak wiem że to nie jest do końca wyznacznik, ale mimo wszystko... Tylko nie piszcie proszę o częstszym przystawianiu... częściej na cycku się wisieć nie da... powoli zaczynam tracić nadzieję, że będę je jeszcze karmić piersią, podawałam już butlę....mimo wszystko dziewczynki chętne do ssania cycusia... ale się nie najadają... ;/ da się coś zrobić?
Komentarz
To pisalam ja, matka dzieciom i promotor karmienia piersią ;-)
apowojek (Agatka) uwazam, że w istocie sie nie najadają... przez pierwsze dwa tygodnie było ok. Karmienie tak co ok 1h, 1,5, więc spoko, da się przeżyć.
Nie robiłam nic oprócz karmienia. I zaczęłam wymyślać: źle jedzą, źle ssą, ja nie mam mleka... kupiłam nakładki, zaczęłam odciągać, żeby może podwać mój pokarm z butli... ale nie leci... jeszcze w zeszłym tygodniu czasami udało się odciągnąć 100ml, 150... tylko że moje dzieci potrafią zjeść całą taką dawkę i dalej chcieć jeść (?!) w każdym razie być blisko mnie, najlepiej kiedy mam cycki na wierzchu. Naprawdę brak mi już sama nie wiem czego.