W tej chwili ta działka ma trawnik przed domem połączony z trawnikiem sąsiadów z przeciwka, skądinąd bardzo fajnych i wielodzietnych. Myślę, że da się ten układ zachować. Jeżeli potrzebujecie większą działkę, to zapraszamy do nas
Śpiochu, nie. Ale mam wrażenie, że Meter nie spocznie, póki nie znajdzie miejsca, skąd nie widać płotów. Każdy ma swoje naturalne środowisko. Jak kot w stodole, tak Meter w Bieszczadach. Może mieszkać-pomieszkiwać-gdziekolwiek, ale osiąść chciałby na pewno tam, gdzie wokół będzie szeroko.
Dodam jeszcze, że nieruchomość jest fajnie zlokalizowana. Okolica wiejska, ale w granicach Warszawy. W jedną stronę kilkaset metrów do lasów Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, dzieci można zapisać na konie do pobliskiej stajni. W drugą stronę pięć minut marszu do pętli autobusowej, z której można łatwo dojechać do stacji w Falenicy i jechać dalej SKM-ką do centrum.
U nas też jest Aleksandrów Łódzki OT. Przed wojną to nawet jutrzejsza patronka tam pracowała przez pewien czas...i było wielu starozakonnych też. Był cadyk z Aleksandrowa...
ale to taki OT
Niedawno byliśmy na wsi u znajomych, którzy z bloków wyszli, pobudowali się właśnie na wsi za Aleksandrowem, piękne dęby w okolicy, jeziorka, wzgórki, i anwet rezerwat przyrody, a także wykopaliska archeologiczne
Powiem tak. Obserwuje rynek nieruchomości od kilku lat - miałem pewne plany zawodowe z tym zwiazane ale ich nie zrealizowałem z powodu kryzysu światowego Ceny nieruchomości poszły ostro w dół. Cena za ten dom jest ostro wygórowana. Moim zdaniem jest wart góra 700 - 750 tys. Skąd taki wniosek? Ceny mieszkań w przeciągu ostatnich dwoch lat poleciały 20% i nadal lecą w dół (przykłady: kawalerka na Muranowie 30m2 dwa lata temu 300 tys. obecnie 240, podobnie dwupokojowe na Bródnie 45m2 kiedyś 300 teraz 240. Trzypokojowe w Ząbkach z garażem 76m2 dwa lata temu 490tys obecnie 370 tys). Na razie takiego spadku nie widać w cenach domów i działek ale to tylko kwestia czasu. Ziemia była w czasie boomu budowlanego 2005-2007 o wiele bardziej przewartościowana niż mieszkania.
Pytanie tylko jak poziom oznaczał będzie dno cenowe?
Tak a propos sąsiad sprzedaje mieszkanie 76m2 w Ząbkach z 2004r za 350 tys, zł + 20tys garaż. Samo centrum, wzystko na miejscu. Mieszkanie nie zaciszne ale rewelacyjnie skomunikowane. Wykończone po remoncie.
U nas też jest Aleksandrów Łódzki OT. Przed wojną to nawet jutrzejsza patronka tam pracowała przez pewien czas...i było wielu starozakonnych też. Był cadyk z Aleksandrowa...
ale to taki OTNiedawno byliśmy na wsi u znajomych, którzy z bloków wyszli, pobudowali się właśnie na wsi za Aleksandrowem, piękne dęby w okolicy, jeziorka, wzgórki, i anwet rezerwat przyrody, a także wykopaliska archeologiczne :P
Za Aleksandrowem Łódzkim to teraz sporo się ludzi buduje, szkoły przepełnione są...
Komentarz
To, co zawsze.
ZA MAŁA DZIAŁKA.
Chyba tylko rancho w arizonie go satysfakcjonuje.
W tej chwili ta działka ma trawnik przed domem połączony z trawnikiem sąsiadów z przeciwka, skądinąd bardzo fajnych i wielodzietnych. Myślę, że da się ten układ zachować. Jeżeli potrzebujecie większą działkę, to zapraszamy do nas
Winda -
Architekt ten sam.
Każdy ma swoje naturalne środowisko. Jak kot w stodole, tak Meter w Bieszczadach. Może mieszkać-pomieszkiwać-gdziekolwiek, ale osiąść chciałby na pewno tam, gdzie wokół będzie szeroko.
A ja z nim, co robić
Normalnie wiocha mieszkać w Aleksandrowie :P
ale to taki OT
Niedawno byliśmy na wsi u znajomych, którzy z bloków wyszli, pobudowali się właśnie na wsi za Aleksandrowem, piękne dęby w okolicy, jeziorka, wzgórki, i anwet rezerwat przyrody, a także wykopaliska archeologiczne
:PJak usłyszałam jakie tam są teraz ceny działek to się zachłysnęłam.
A jeszcze pamiętam domy kryte strzechą...
Ceny nieruchomości poszły ostro w dół. Cena za ten dom jest ostro wygórowana. Moim zdaniem jest wart góra 700 - 750 tys.
Skąd taki wniosek? Ceny mieszkań w przeciągu ostatnich dwoch lat poleciały 20% i nadal lecą w dół (przykłady: kawalerka na Muranowie 30m2 dwa lata temu 300 tys. obecnie 240, podobnie dwupokojowe na Bródnie 45m2 kiedyś 300 teraz 240. Trzypokojowe w Ząbkach z garażem 76m2 dwa lata temu 490tys obecnie 370 tys).
Na razie takiego spadku nie widać w cenach domów i działek ale to tylko kwestia czasu. Ziemia była w czasie boomu budowlanego 2005-2007 o wiele bardziej przewartościowana niż mieszkania.
Pytanie tylko jak poziom oznaczał będzie dno cenowe?