Moj lekarz pierwszego kontaktu zmienil przychodnie, przeniósł sie do Babic pod W-wa. co mocno utrudnia mi korzystanie z jego usług. Czy ktos moze polecic dobrego pediatre na NFZ, najlepiej na Mokotowie? Dobry to taki, który nie szafuje antybiotykami i zwykle nie myli sie w diagnozach (nie musi byc mily , ma byc skuteczny
. Sprawa jest dosc pilna, bo u Szymona wyszly w badaniu przesiewnym problemy ze sluchem w lewym uchu, wiec musimy dostac skierowanie, zeby przebadac sie w Kajetanach. Zeby dostac skierowanie od dotychczasowego pediatry musialabym sie przepisac do tych Babic, a potem i tak nie bardzo mi pasuje, zeby tam jeździc w razie jakis problemów zdrowotnych dzieci. Dotychczasowa przychodnia jest na Bemowie, wiec tez daleko od szkoly i w tej chwili juz nic mnie tam nie trzyma. No i oczywiscie tez - najpierw musialabym Szymka przepisac do innej lekarki, potem dostac sie na wizyte itp.
Komentarz
Byłam raptem 3 razy więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć, było OK ale bez zachwytów.
Jeden plus miała ta przychodnia, bez większych problemów można było zamówić wizytę telefonicznie, nie było kolejek i było miło.
ps. Kochanowskiego to moja przychodnia, z której korzystałam całe moje dzieciństwo bo tuz obok się wychowałam na tym osiedlu, podobno pracuje tam jeszcze dr Terlecka, która przyjmowała już blisko 40 lat temu :-) Mam koleżankę lekarkę, która chodzi tylko do dr Terleckiej, najpierw sama była jej pacjentką teraz prowadzi tam swoje dzieci.
Nie próbowałam umawiać wizyt na Wrzecionie przez tel ale nie wiem czy nie ma z tym problemu, trzeba chyba ustawić się w kolejkę jeśli to ma być na NFZ. Ja dzięki Medycynie rodzinnej mogę się umówić z wyprzedzeniem przez internet.