Umieszczam , bo może być ktoś zainteresowany. Gminy do bodajże 2014 roku są zobowiązane do utworzenia domowych punktów opieki zastępujących żłobek. Po szkoleniu można podjąć pracę jako opiekun dzienny i przyjąć do swojego mieszkania 1-5 dzieci w wieku od 5 miesięcy do 3 (4 lat). Każda gmina zdaje się pisze własny projekt, więc szczegóły mogą się różnić. Gmina zatrudnia na umowę zlecenie, daje odpowiedni sprzęt i meble, w niektórych nawet zapewniają lokal kilku opiekunkom. Warto poszukać, jeśli ktoś wychowuje dzieci w domu, zawsze parę groszy przyda się.
Poza tym można skorzystać z tej formy opieki. Jest tanio- 3zł za godzinę chyba w całej Polsce. opieka w domu, w małej grupie dzieci i oczywiście to rodzice ze swym dzieckiem wybierają opiekunkę
Komentarz
sorry za braki w literkach, klawiatura mi szaleje
tak jak pisałam wyżej - Umieszczam , bo może być ktoś zainteresowany.
I żeby nie było. Nie dostaję kasy za reklamę, nie w moim interesie, żeby ktoś sie tym zajął.
Jednak w obliczu sporych kłopotów z bezrobociem itp itd lepsze to niż echo w lodówce i puchy na koncie.
Znam tez taką panią, która jest śmiertelnie chora, a jednak szuka pracy, bo na męża liczyć nie może, gdyby dostała te 3 zł od dziecka, to byłaby szczęśliwa i spełniona
Krytyki nie przyjmuję do siebie, bo to nie moja sprawa. Pewnie ze wolałabym zarabiać 30 zł od dziecka, może byc i 100, ale jak sie nie ma co się lubi...;)Zresztą przy trójce dzieci zarabia się więcej niż opiekunka w prywatnym żłobku mająca conajmniej 12 dzieci do opieki
A tak w ogole bardzo sie ciesze, ze ten pomysl dotarl do PL. Jak go biurokracja nie "ulepszy", to naprawde jest to swietny wynalazek.
Gdzie można jakiekolwiek info znaleźć, jeśli szukam opieki do dziecka?
google mi wyrzuca same prywatne żłobki i przedszkola...