Jeśli chodzi o niezawodność, to polecam TNT. Ale nie są tani. To jedyna firma na jakiej się jeszcze nie przejechałem. Odradzam siódemkę z całego serca.
Nie polecam K-Ex mają niskie ceny ale bardzo niesolidni . Czekałam prawie tydzień ostatnio na odbiór zaplaconej paczki. Są serwisy internetowe kurier- broker.eu i zapakowani.pl tam tanio można zamówić kuriera.
Hm.... Mam do wysyłki laptop.... Serio można pocztą? Pamiętam, że książki od Isy7 szły w końcu pocztą, bo było najtaniej, ale z lapkiem trochę mam stracha...
Polecam GLS usługę parcel shop - trzeba im zawieźć paczkę do jednego z punktów (mają ich wiele) a oni już dostarczają odbiorcy, cenowo przystępnie paczka wysłana o 13, była u odbiorcy o 10 rano dnia następnego (jakieś 400 km miała)
Zgodnie z Regulaminem punktów Parcel Shop General Logistics Systems Poland Sp. z o.o. z usług wyłączone są m. in.:
towary niewłaściwie zapakowane: komputery, monitory, sprzęt elektroniczny itp. które powinny być zapakowane w oryginalne kartony odpowiednie do transportu takich artykułów
Skąd ja im wezmę oryginalny karton? Mogę się nie przyznać, co jest w środku?
A może ktoś na dniach będzie jechał trasą W-wa - Lubomierz? :-?
ja jestem raczej zadowolona jesli chopdzi o czas dostawy - wszystko idzie z ksiegarni max 2 dni, poobijane tez szczegolnie nie bylo, ale ksiazki to ksiazki. za to poczteksem przyszla nam trampolina. znaczy listoniosz awizo przywiózł, bo mu paczka do punto nie weszla
Ja chciałabym zniechęcić wszystkich do InPostu. Jako odbiorca mam dobre dośwaidczenia, ale mąż koleżanki pracował przez 3 miesiące i historie były starszne. Maksymalny wyzysk, podpisywanie weksli i oszukiwanie klientów. Dodam, że aktualnie pracuje w innej firmie kurierskiej i nie narzeka. Facet sam z rodziny wielodzietnej , nauczony do pracy na gospodarce, więc nie to , że ciepłe kluchy, do roboty nienawykłe, to pracodawcę krytykuje. Uważam, że nie należy więc tej firmy wspierać.
Może i rzucają,ale nie wszystkimi.Rok temu zamawialiśmy szybę do samochodu-przednią,była zapakowana w karton,który był oznaczony naklejkami-uwaga szkło i nie rzucać.
Oftopa małego zrobię- usypiam dziś o 20 trzodę, dzwoni kurier. Że on ma paczkę, zgodnie z smsem. No jasne, dostałam smsa, ale do 16 czekałam... I że on stoi pod domem, gps mu pokazuje że to tu. Wyglądam przez okno i mówię, że nie, nie stoi u mnie pod domem, ale jak jest w okolicy to niech się rozgląda, bo u mnie na podjeździe zaparkował błękitny kabriolet. A pan, że to właśnie on... Padłam Nie wiedziałam, że DPD sobie tak rozbudowało flotę...
Komentarz
edt. ale rzadko korzystam z usług kurierów:)
wizualizuję o czym skorek pisze, o to "taśma backupowa" :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trotyl
paczka wysłana o 13, była u odbiorcy o 10 rano dnia następnego (jakieś 400 km miała)
Zgodnie z Regulaminem punktów Parcel Shop General Logistics Systems Poland Sp. z o.o. z usług wyłączone są m. in.:
niewłaściwie zapakowane: komputery, monitory, sprzęt elektroniczny itp.
które powinny być zapakowane w oryginalne kartony odpowiednie do
transportu takich artykułów
Skąd ja im wezmę oryginalny karton? Mogę się nie przyznać, co jest w środku?
A może ktoś na dniach będzie jechał trasą W-wa - Lubomierz? :-?
muszę zamówić kuriera i nie wiem jak się za to zabrać
a to historia
właśnie weszłam na ich stronę i sprawdzam co i jak