my korzystamy z Medycyny rodzinnej (taki Lux Med dla ubogich;-) ubezpieczenie wykupione w pracy męża przez PZU - płacimy 26 zł od osoby miesięcznie (ale to chyba dlatego, że przez zakład pracy warunki negocjowane) -- dostęp do 19 specjalistów bez skierowań... i fajnie jest o tyle, że mamy tę samą pediatrę i na NFZ i na MR.
Sama Mr bez luxmedu nie powinna być jakoś strasznie droga, jak kiedyś ppatrzyłam to coś ok 600 zł rocznie osoba, a w medicowerze to prawie tyle było za miesiąc....
Ja sprawdzłam opcję w SKOK-u, bo mają dostęp np. do Babka Medica, gdzie są fajni ginekolodzy, pediatrzy, swietny ortopeda i inni specjaliści. Na ich stronie możesz wypełnić formularz, który wylicza cenę. Nam wyszło ok 250-300 zł dla 4-osobowej rodziny (dzieci chyba ok 70 zł, jeśli nie mają jakiś poważnych problemów zdrowotnych). Ostatecznie jednak nie zdecydowaliśmy się, więc nie wiem, jak w praniu to wygląda.
Dorotak. Dziękuje za namiary Jutro dzwonię, czeka mnie dawno odkładana wizyta u endokrynologa. Mama nadzieję, że sie umówię, w sobotę jestem w Gdańsku i jak nie ta placówka to pozostaje endo prywatny, który kasuje prawie tyle co za abonament miesięczny w tej placówce X_X
Karolinka, ale endo to raczej najpierw sensownego poszukaj, nie wedle ceny. W końcu nie będziesz pewnie do niego chodzić co miesiąc. Wiem co mówię. Mam tanio, ale beznadziejną. Macie namiar na dobrego endo w Trójmieście?
Jak ktoś ma namiary na dobrego endo w Trójmieście to tez poproszę.
Ja byłam u super endo w Warszawie. Wyszłam z listą badań, które mam zrobić, do tego doszła spora anemia. System jest taki, że po roku od wizyty nie mam wszystkich badań, czuję się żle.
Może ten pakiet w prywatnej przychodni jest jakimś wyjściem, żeby szybciej zacząć się leczyć. Sama nie wiem
Komentarz
Zapisy przez internet, świetna sprawa
spójrz tu. Nie wiem, co oznacza "wariant 2+2 i więcej" ale jeśli oznacza stałą cenę, to chyba nie jest to najgorsza opcja;-)
edt. ale ja się zupełnie nie znam...
Dziękuje za namiary
Jutro dzwonię, czeka mnie dawno odkładana wizyta u endokrynologa. Mama nadzieję, że sie umówię, w sobotę jestem w Gdańsku i jak nie ta placówka to pozostaje endo prywatny, który kasuje prawie tyle co za abonament miesięczny w tej placówce
X_X
Ja byłam u super endo w Warszawie. Wyszłam z listą badań, które mam zrobić, do tego doszła spora anemia. System jest taki, że po roku od wizyty nie mam wszystkich badań, czuję się żle.
Może ten pakiet w prywatnej przychodni jest jakimś wyjściem, żeby szybciej zacząć się leczyć. Sama nie wiem
wnikliwa, konkretna, byłam zadowolona
nigdy nie byłam, ale znajoma jest zadowolona
wizyta 250 zł trochę to mnie blokuje