Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Wasze sposoby na....KARCZOCHA :)

edytowano czerwca 2013 w Kuchnia
Jak w temacie :)

Wiem, ze dobry dla zdrowia (szczególnie na trójglicerydy), tylko pomysłu na przyrządzenie brak.

I najważniejsze - jak to smakuje?

Komentarz

  • Mmmm!!! =P~

    Gotować krótko w posolonej wodzie.
    Przygotować sosik musztardowy i....

    =P~
  • ale jak to obrać? Po prostu odrywać kolejne "płatki" ?
  • Mój sposób byłby zdecydowanie tego typu i  zdecydowanie niespożywczy:   :D


  • Są jeszcze bombki-karczochy :D
  • :O
    To się nie obiera!!!!
    Każdy listek odczepiasz i po kolei do mieszanki musztardowej końcówkę zmoczyć i do buzi jak łyżeczkę i zębami czubek zdrapać i am!

    W końcu pokaże się serduszko. Włosy wyciąć.
    Najlepsze na koniec!

    >:D<
  • @Isako

    o to mi chodziło, kiedy pisałam "obieranie"
  • Matko, jakoś nie umiem się wypoiedzieć ;)

    Chodziło mi o to , czy całego karczocha na wodę, czy najpierw dzielę na "płatki" i potem wrzucam :)
  • Cały! Cały!

    Smacznego!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.