Jedziemy w lipcu do Lwowa nie swoim autem. Mam notarialny akt użyczenia auta, bo generalnie aby wjechać na Ukrainę trzeba być właścicielem samochodu. Notariuszka powiedziała, że w zasadzie powinna wystarczyć zwykła umowa zawarta przez strony z notarialnym poświadczeniem podpisu ale na wszelki wypadek zrobiła nam notarialną.
Myślę, że wystarczyłoby zwykłe tłumaczenie z pieczątką tłumacza np.
a już myślałem, że ktoś chce tłumaczyć uchwałę (jeśli takowa w ogóle będzie) sejmową w 70 rocznicę ludobójstwa na kresach południowo-wschodnich II RP...
Tylko patrz na daty - w jakie dni kursują. Jakbyś miała jakies pytania - pisz.
I naprawdę weź pod uwagę pociąg, bo w nim to chociaż jakiś ruch powietrza jest. A w autobusie moze być z tym cięzko (możesz trafić na starego gruchota gdzie ani klimy, a i okna wszystkie mogą się nie otwierać - tu dużo od szczęścia zależy ) I dłużej. I drogi na Ukrainie zachodniej są w kiepskim stanie. No i przede wszystkim - pociągiem jest szansa obrócić w 24h, a autobusem raczej nie. Być może są jeszcze jakieś busy, o których nie wiem, bo we Lwowie są podobno 3 dworce autobusowe, ale raczej wszystkie są "przelotówki" i ciężko coś zagwarantować.
Komentarz
Jedziemy w lipcu do Lwowa nie swoim autem. Mam notarialny akt użyczenia auta, bo generalnie aby wjechać na Ukrainę trzeba być właścicielem samochodu. Notariuszka powiedziała, że w zasadzie powinna wystarczyć zwykła umowa zawarta przez strony z notarialnym poświadczeniem podpisu ale na wszelki wypadek zrobiła nam notarialną.
Myślę, że wystarczyłoby zwykłe tłumaczenie z pieczątką tłumacza np.
Ale jakbyś coś chciała dopytać w sprawie wyjazdu, to służę
Autobusem. Muszę obrócić jednego dnia.
Dam znać dziś jeszcze.
nie ma autobusów Lwów - Winnica. Wszystkie które jeżdżą są "przelotowe" - może być ryzyko z miejscami.
Do winnicy jest autobus w dni NIEPARZYSTE o 9.00 - na miejscu jesteś o 15.50 (wszystko to ukraiński czas).
A powrotnych jest więcej, ale sam ostatni odchodzi o 14.00 ;/
Czyli obrócić w jedną stronę może być niemożliwe raczej.
Dowiem się co z pociągami (na pewno będą lepsze połączenia - tu cały kraj jeździ pociągami) i czy są jakieś marszruty.
Tutaj masz linki z pociągami:
Ze Lwowa do Winnicy:
http://rasp.yandex.ua/search/train/?fromName=Львов&fromId=s9617537&toName=Винница&toId=c963&when=на+все+дни&ncrnd=3737
Z Winnicy do Lwowa:
http://rasp.yandex.ua/search/train/?fromName=Винница&fromId=c963&toName=Львов&toId=s9617537&when=на+все+дни
Tylko patrz na daty - w jakie dni kursują.
Jakbyś miała jakies pytania - pisz.
I naprawdę weź pod uwagę pociąg, bo w nim to chociaż jakiś ruch powietrza jest. A w autobusie moze być z tym cięzko (możesz trafić na starego gruchota gdzie ani klimy, a i okna wszystkie mogą się nie otwierać - tu dużo od szczęścia zależy ) I dłużej. I drogi na Ukrainie zachodniej są w kiepskim stanie. No i przede wszystkim - pociągiem jest szansa obrócić w 24h, a autobusem raczej nie.
Być może są jeszcze jakieś busy, o których nie wiem, bo we Lwowie są podobno 3 dworce autobusowe, ale raczej wszystkie są "przelotówki" i ciężko coś zagwarantować.
:-*