Co mogę zrobić z .... rozgotowanej nieco kaszy jaglanej?
Albowiem zgodnie w linia forum zakupiłam kilogram kaszy jaglanej celem eksperymentów - i ugotowałam nawet, ale zdaje mi się, że wlałam za dużo wody z rozpędu i po odparowaniu w cieple zrobiła się taka "ciapata" i miękka
Mogę ja do czegoś sensownego wykorzystać?
Komentarz
Osobiście mam pewien twórczy pomysł, ale najpierw go muszę wypróbować na niewinnych ofiarach )
@Małgorzata32 - do kapusty z grochem biorę tylko cały groch. Tego w połówkach unikam - moim zdaniem, to jakiś półprodukt. Ale na kotlety może się nada...
Albo jakoś podobnie.
i wychodzi sypka
i nie wiem po co )
może ktoś mi podpowie co z niej zrobić?
o, sałatka fajny pomysł
Maciejka jakie byś warzywka dała?
@Savia zwykle robie takie salatki w lato (jako obiadowe, dodatkek do miesa/ryby)
Swieze: pomidor, ogorek, ziola
Pieczone (z oliwa, octem balsamicznym i tymiankiem): cebula, papryka, cukinia
Dodatki: feta, pomidory suszone, jakies ziarna prazone, oliwki, karczochy ze sloika,..
Ogolnie ta salaka wszystko przyjmie, trzeba jej tylko dac jakis konkretny smak, zeby mdla nie byla. Czyli sok z cytryny i chili to mus.
Ale potrafie ja sobie tez wyobrazic w wersji zimowej, z pieczonymi burakami i feta.