Zawalona maślakami jestem - tata już drugi tydzień prawie codziennie donosi kolejne partie; robiłam pizze, zapiekanki, tarty, sosy, co jeszcze możecie polecić oprócz marynowania
Groszek, ...co jeszcze możecie polecić oprócz marynowania
Kiedyś była teoria, że grzybów nie można zamrażać. Odkąd zauważyłam w Piotrze i Pawle mrożone grzyby (różne) - też zaczęłam mrozić. Są ok. Tu można poczytać o mrożeniu:
zrobiłam tak: grzyby oczyściłam i pokroiłam, wrzuciłam to wszystko do gara, do tego sól, pieprz, ziele ang, listki laurowe i od zagotowania dusiłam na małym ogniu ok 15 min. Wyparzyłam słoiki i pokrywki, wlałam te grzyby razem z sosem, zakręciłam i teraz stoją w zlewie do góry dnem i stygną
Komentarz
zazdroszczę !
z jajecznicą są dobre, można też udusić i zamrozić, albo w słoiki wsadzić, tak właśnie zrobiłam
rzeczywiście jest wysyp, trafiłam wczoraj na łączkę gdzie było pełno, jeden za drugim
część zamarynowałam, większe udusiłam i do słoików
nie wiem jeszcze czy będę pasteryzować
zrobiłam tak: grzyby oczyściłam i pokroiłam, wrzuciłam to wszystko do gara, do tego sól, pieprz, ziele ang, listki laurowe i od zagotowania dusiłam na małym ogniu ok 15 min. Wyparzyłam słoiki i pokrywki, wlałam te grzyby razem z sosem, zakręciłam i teraz stoją w zlewie do góry dnem i stygną
edit: zassały się, nie ma co pasteryzować