Albo jeszcze szybciej - dobre lody waniliowe, polane sosem z gorących malin: mrożone maliny do rondelka, podgrzać, aż się rozciapią i będzie gorący sosik, i polać lody tuż przed podaniem.
Sałatkę - feta+ kapusta pekińska + pomidor + oliwki [ jesli uznajesz glutaminian sodu, to sos w proszku grecki a jak nie to sól, pieprz i cytryna. Sos w proszku , jak i ten drugi z oliwa mieszasz i gotowe]
Jajka ugotuj 10 minut + majonez i np szczypiorkiem posyp.
Mix sałat taki w worku kup + pomidory suszone w zalewie + te małe pierożki włoskie do gotowania w domu. To razem, wymieszaj i gotowe.
Zrobiłam grecką sałatkę i ciasto Julki i muffinki (w sumie podobne) i makaron z bolonese Lody odpadły, bo synek nie odpuściłby, a dopiero zaczęliśmy mówić Miks sałat w moim małym sklepie-marzenie. Dobrze, ze coś tam jednak miałam, tylko nie mogłam scalić tego w konkretne potrawy. Nie omieszkaliśmy zamówić pizzy ze względu na miłe wspomnienia z przeszłości, ale nie była już taka sama.
Komentarz
Przekąski jakieś, orzeszki.
słone paluszki
żartowałam nie wiem ale chociaż podbiję
Jedliśmy z Piotorurami któregoś wieczoru, mrrr.
Kus kus możesz zrobić na słodko, lub na słono.
Sałatkę - feta+ kapusta pekińska + pomidor + oliwki [ jesli uznajesz glutaminian sodu, to sos w proszku grecki a jak nie to sól, pieprz i cytryna. Sos w proszku , jak i ten drugi z oliwa mieszasz i gotowe]
Jajka ugotuj 10 minut + majonez i np szczypiorkiem posyp.
Mix sałat taki w worku kup + pomidory suszone w zalewie + te małe pierożki włoskie do gotowania w domu. To razem, wymieszaj i gotowe.
Te owoce pod kruszonka mozna z jabłek - łatwiej dostać.
Jabłka w kostkę , na to masło + cukier+mąka = kryszonka, na 25 minut do pieca i z lodami np. waniliowymi. Aaaa i cynamonu dać!
http://wielodzietni.org/discussion/10118/szybkie-ciasto-z-owocami-i-kruszonka/p1
Super dobre, szybkie i nie może nie wyjść.
Ps. Jeszcze szybsze bez kruszonki.
Uwielbiam takie wyzwania
szynka + ananas + makaron + majonez = sałatka
dzieci wyjda to, skocze do sklepu po lody
jablka wyjedzone, moze bedą
mam fruzeline z puszki
jabłka pieczone w całości z cynamonem i potem możesz tę fruzelinę do tego dołożyć
wydrążasz tylko środek, wrzucasz tam co masz z bakali, łyżkę miodu albo masła i do pieca na 20 minut
Isa7, nie wiem, ale ja bym sie nie przejmowala.
Nie chca nic jesc, to tu taka zasada, ze jak ktos nic nie chce, to sie nic nie podaje. Przywyklam do tego. I mi pasuje.
jaglankę mam,4 kg, ale oni nie jaglankowi
napisz potem co i jak
goście przyjechali nic nie zjedli i Isa ma jedzenia na najbliższe dni dla całej rodziny
Lody odpadły, bo synek nie odpuściłby, a dopiero zaczęliśmy mówić
Miks sałat w moim małym sklepie-marzenie. Dobrze, ze coś tam jednak miałam, tylko nie mogłam scalić tego w konkretne potrawy.
Nie omieszkaliśmy zamówić pizzy ze względu na miłe wspomnienia z przeszłości, ale nie była już taka sama.
Dzięki ogromne za ratunek
@};-