Jako, że ciąża - a dokładnie cukrzyca ciążowa - wymusza na mnie pewne ograniczenia spożywcze szukam nowych pomysłów na piątkowy, rybny obiad
szukam pomysłu, przepisu na sycące danie z rybą zapiekaną z..... nie wiem czym, ale mam na rybę smaka
moje ograniczenia: ziemniaczki, pszenne makarony, mączno-bułkowe panierki i inne pyszności odpadają :-((
wszystko z niskim indeksem glikemicznym jest ok
niestety nie czuję się na siłach na full spontan i improwizację w kuchni - ta cała dieta, ważenie i wyliczanie wymienników węglowodanowych mnie mega męczy - dlatego wszystkie sprawdzone propozycje mile widziane
Komentarz
moje doświadczenia z dynią są mizerne - i nie zachęciły mnie do dalszych eksperymentów
muszę spróbować u kogoś, żeby sprawdzić jak powinno smakować
a co podajecie do takiej ryby?
Mam w domu prawie pół kg świeżego filetu z dorsza ze skórą. Włoszczyznę, czosnek, ziółek pod dostatkiem, majonez, pomidory w puszce, trochę sera, kilka jajek, mąki, kasze... No i zero pomysłu na tę rybę!! Nie możemy już patrzeć na panierowanego i smażonego... i na rybę po grecku też...
jakby to można było zrobić, żeby było szybko i smacznie?:>
)
A popieram pomysł - dorsz zapiekany z czosnkiem jest bardzo smaczny (robiłam bez pomidorów). I ten w sosie serowo-jajecznym też super
tylko przeczytałam i już się lepiej czuję
to była sola zapiekana z warzywami z rozbełtanym jajkiem i posypana serem i do tego ryż basmati
generalnie - powtórzę zapiekankę, ale następnym razem warzywa wcześniej podduszę i całość mocniej doprawię i chyba spróbuję np. z dorszem