Kochani,
help!
Wczoraj bylismy u znajomych na kolacji i chyba nam nie posluzylo:(
Maz cala noc niestrawnosc i lekka biegunka.
Ja myslalam,ze u mnie ok,ale zwymiotowalam 1 raz o 6.
I od tego momentu jeszcze kilka razy (teraz glownie ślina i zolc).
Co robić???Jak nastroić ten zoladek do normalnej pracy??
Komentarz
za drugim razem bylo mi wstyd i meczac sie bardzo-strawilam. Jelita do teraz mi tego podarowac nie moga...
Wniosek jeden- im predzej pozbedziesz sie winowajcyy, tym lepiej. Ja zeby nie pasc pilam czarna herbate z cukrem. Nie powodowala zgagi u mnie, a cukier trzymal mnie przy zycziu.
no i zycze Ci, zebys miala tak jak ja- po pozbyciu sie z organizmiu paskudztwa w ciagu 12h wracalo moje standardowe, ciazowe rzyganko:-D
sluchaj mi tu lekarz dal mi tu jakieś cos,co ma w składzie - aktywowany kompleks biopolimerow, celuloze,pektyny,lignin(?) i cos,co nazywa sie gemiceluloz.
I po spozycu tego sytuacja wyglądala tak- ulga i spokój na 2h,potem napilam sie cieplej wody-wizyta w toalecie.
Kolejna saszetka - tym razem spalam ok 3 h bez sensacji,ale bardzo chce mi sie pic i po wypiciu 1/2 szkl wody-znów to samo.
Czy mam czekac,aż ustaną wymioty całkowicie?Bo mi sie chce pic.I jesc.
I tak sie zastanawiam-moze to juz teraz z glodu,co?
edit:i teraz pojawilo sie 37,5,ale moze to normalne przy takim rzyganiu-wybaczcie za dosadnosc.
A temperatura?
@Katarzyna wzielam sie za cieply kompot z jablek i domowy kisiel na jablkach.
Na razie spokój.
Może to nie zatrucie tylko wirus?
Dzięki Ci Katarzyno za wszystko!Jak cos - będę woląc.
Kompot jest przepyszny!
a ja bym się przejęła...
@ola_g i @Dorotak.
czarna herbata przy mdlosciach -never.Juz wizualizuje sobie ten mega rzyg...to taki uraz z dzieciństwa.
Dobra,a jakby nie daj Boże,wlazlo powyżej 38,5 to co? Apap?Lekarz?
Wypilam 3 Male szklaneczki kompotu i mala miseczka z domowym kisielem tez przyjęta.
Na razie spokój,tylko w brzuchu zaczelo burczeć...
Jakby nie mijalo,to będę myśleć..
Ale mam nadzieje,ze nie będzie powodu...
Brrrr-jak ja nie lubię klopotow zoladkowych...
Tylko zmeczona jestem bardzo i mam to 37,7