Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Remont - kto umie i lubi? Albo zna kogoś takiego?

edytowano kwietnia 2014 w Pomagajmy sobie
Tak sobie pomyślałam, że może nieśmiało założę wątek i coś pozytywnego z tego wyniknie....
Czeka nas remont. Na pewno mały, być może większy. Mały, to remont pokoju: ściany gips-karton, z części trzeba będzie pościągać tapetę, potem wyrównać, pozalepiać ubytki, całość pomalować. Być może (mam nadzieję) na podłogę położyć panele podłogowe. 
Jeśli większy remont, to jeszcze drugi pokój, większy, tam ewentualnie nawet zbudowanie ścianki z gips-kartonu, zdjęcie boazerii, zastąpienie jej gips-kartonem, pomalowanie, ew. panele na podłogę. 
Do tej pory zawsze remonty robiliśmy sami. Dzieci do dziadków, a my do pędzli. W tym roku mamy trochę lepszą sytuację finansową i mam cień nadziei, że uda się zatrudnić kogoś do tej pracy. I pomyślałam, że na forum może jest ktoś, kto się na takich pracach zna, lubi (:)) i chciałby się podjąć? nie mam pojęcia, jakiego rzędu kwoty by wchodziły w grę, więc też bym się chętnie dowiedziała. Ale jak już bym miała płacić, to wolę komuś, komu się faktycznie przyda :-) 
Podsumowując: czy znacie/możecie polecić kogoś do takich prac? czy wiecie, jakie to mogą być koszty? Jeśli chodzi o termin - wstępnie myśleliśmy o drugiej połowie lipca, ale to jest do negocjacji :-) Pomożecie? 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.