Pytanie natury technicznej mam do osób obeznanych:
Czy nie udałoby się jakoś podkleić pod nasze forum czegoś, co ułatwiłoby wymiany odzieżowo-tympodobne? Marzy mi się taka podstronka ze sprawną wyszukiwarką, w której łatwo byłoby się orientować kto ma co na wydaniu (jaki asortyment, jaki rozmiar), a kto czego potrzebuje (asortyment i rozmiar). Byłoby miło, gdyby miejsce takie było ograniczone do zarejestrowanych użytkowników forum, żeby człowiek wiedział, że wspomaga potrzebujących, a nie zasila cwaniaków.
Mam poczucie, że obecne wątki typu oddam-przyjmę, choć niezwykle pożyteczne, nie umożliwiają sprawnego oglądu wszystkich ofert.
Czy ktoś, kto się na takich technicznych sprawach wyznaje umiałby powiedzieć, czy możliwe jest stworzenie takiego czegoś? Ewentualnie, z jakimi kosztami by się to wiązało?
Komentarz
Nie, żebym była przeciwniczką wątków pobocznych ;-) ale nie zawsze ułatwiają życie...
Wymiana odzieży i innych towarów kwitnie na forum nie od dziś. Nie chodzi mi o "tworzenie nowej tradycji", a jedynie o usprawnienie czegoś, co od dawna tu funkcjonuje. Jeśli jako admin uważasz, że taka inicjatywa jest niemożliwa do przeprowadzenia (ze względów technicznych, czy innych), szkodliwa, głupia, czy zła, to napisz wprost i zapomnijmy o mojej propozycji.
Rzuciłam pomysłem, bo coś takiego ułatwiłoby mi życie. Jeśli uważacie, że to głupie, to zapomnijmy o sprawie.
We have opted to improve Vanilla in a number of key areas to increase it's performance and usability, but plan on improving search in the future.
Zdradzę Wam, że już założyłem stronę, na której coś takiego może działać. Szefem jest @Katarzyna.
Tymczasem idę zajrzeć, gdzie trzeba i zrobić rozpoznanie.
Po porannym marudzeniu nie spodziewałam się tak szybkiej i konstruktywnej reakcji z Twojej strony. Muszę wyjść z osłupienia... ;-)
Ja - niestety nie bardzo...
Ale obiecuję, że gdy tylko nabędę stosownych kompetencji (a postaram się zrobić to szybko), to ogłoszę wszystkim zainteresowanym, gdzie ta nasza giełda towarowa będzie i na jakich zasadach będzie funkcjonować.
Doczytałam...
=D>
Tylko...gdzie ta strona?
Oj, łatwo mi nie będzie...
To jakaś oddzielna stonka jest, tak?
Ja zawsze mam problem z tymi towarowymi wątkami - rzeczywiście średnio czytelne są.