czyli przystawki do jedzenia palcami, bez talerzyka. Szukam inspiracji, bo mam na czwartkowa impreze zrobic. Mam w zamrazarce ciasto na pizze by Malgorzata i sie zastanawiam, czy cos ciekawego daloby sie z tego wyczarowac. Dawajcie pomysly!
Sezon taki, że najlepiej by było warzyw (marchew, kalarepa, seler naciowy, ogórek) w słupki długie naciąć, dip do tego dać i niech ludzie chrupią. Samo zdrowie! A z ciasta pizzowego, to, w ramach fingerfood, aż się prosi jakieś mini-calzone zrobić. Mogą być z osobliwym nadzieniem albo jakieś niewywrotowe.
Probuje znalezc zloty srodek pomiedzy calzone z jaglenka a parowkami Odgrzebalam stary watek @uJa "jemy oczami" i przez pol dnia zrobilam pingwiny z oliwek i buzki z pasta kurczakowa. Jeszcze lodeczki z jajek mnie czekaja.... Wkleje pozniej foty, bo msz niezle wyszlo.
@Barbasia z majonezu+ ziarenek gorczycy. Juz po imprezie u nas, przynajmniej dla rodzicow. Najwieksze wziecie mialy pingwiny i lodeczki. @MonikaN bo tak naprawde, to ja w sercu jestem artystka
Komentarz
A z ciasta pizzowego, to, w ramach fingerfood, aż się prosi jakieś mini-calzone zrobić. Mogą być z osobliwym nadzieniem albo jakieś niewywrotowe.
@ola_g - parówki zaraz obok jaglanki???!!! Skandal! ;-)
Tak samo pizza z różnymi dodatkami, na cienkim spodzie,
również na zimno znakomita
Ostatnio pierwszy raz zrobiłam domowe. Warto. Nie ma dużo roboty.
ja szukam jakichś nowych pomysłów bo też szykuję grilla/ posiady a mam mało sztućców i talerzy
więc sypcie sypcie pomysłami
Juz po imprezie u nas, przynajmniej dla rodzicow. Najwieksze wziecie mialy pingwiny i lodeczki.
@MonikaN bo tak naprawde, to ja w sercu jestem artystka