Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

patisony

edytowano sierpnia 2014 w Kuchnia
Teściowie przywieźli.

Pomyslu brak.

Komentarz

  • Trzeba je traktować jak kabaczki, cukinie, itp. To są dyniowate, więc właściwości podobne. Smaczne są nadziewane i upieczone.
  • a jak malutkie, to po prostu z wody :)
  • Wydrążyć, wysypać w środku pieprzem ziołowym i solą. Nadziać farszem jak do gołąbków, surowe mięso mielone ryż gotowany podsmażona cebulka. Piec w piekarniku bardzo długo. Przepyszne!
  • A malutkie z miękką skórką pokroić w plasterki max 1 cm opanierować i usmażyć. Palce lizać!
  • Maz mówi,ze to nie patisony.

    wrzucę zdjęcie wieczorem!
  • Maciek na małe konserwowe patisony mówił "ufo śtlaśny".
  • Miekkie i swieze pokroic na osemki ze skorka,poddusic na oliwie z cebulka do miekkosci,po ok 15-20min dodac pokrojone tak samo pomidory,dusic 5min. Doprawiac sola,pieprzem,swieza bazylia.
  • Patisony? A co to?
    A tak na serio to mam w aucie właśnie to kosmiczne warzywo, bede pierwszy raz w życiu przyrządzać:)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.