Sliwki obrodziły, więc postanowiłam zrobić placek ze śliwkami. Tylko ja leniwa jestem. Kiedyś miałam taki łatwy przepis cowszystko razem wrzucało się do miksera, to na blachę na to sliwki czy jabłka i do piekarnika.
U
@Agnicha takie cuś chyba jadłam. Dobre było . I proste. I szybkie. Znacie?
Podzielicie się przepisem???
Komentarz
Jajka rozmiksować z cukrem, dodać mąkę, olej i proszek.
Połowę wylać do tortownicy, wrzucić śliwki,zalać drugą połową. Piecze się ok 45min-1godz, w 180 st.
Można po upieczeniu oprószyć jeszcze pudrem, ciasto jest w typie biszkoptowego.
Te co sprzedają pod hasłem węgierki są zrywane kompletnie niedojrzałe i trzymane w chłodniach
A ja bym chciała takie porządne do powideł,pomarszczone przy ogonku...
wymieszać łyżką, ułożyć śliwki upiec
Na którym? Daj namiar pliz!!!
Bo u mnie na targu tylko te z chłodni, nawet kiedy jest już pora na dojrzałe