Różaniec czy Koronkę do NMP od Krwawych Łez podyktował Pan Jezus Siostrze Amalii, współzałożycielce "Instytutu Misjonarek Jezusa Ukrzyżowanego" w Campinas, w Brazylii 08.11.1929 r. "Módl się do Mnie przez Łzy Mojej Matki. O cokolwiek ludzie Mnie będą prosić przez Łzy Mojej Matki, chętnie im tego udzielę". ( ... )
Innym razem do tej siostry przyszła Matka Boża. Trzymając Różaniec (Koronkę), której paciorki lśniły jak słońce i były białe jak śnieg, powiedziała: "Oto Różaniec Łez Moich... Syn Mój chce Mnie uczcić w szczególny sposób i z radością udzieli wszelkich łask za przyczyną Moich Łez. Różaniec (Koronka) ten posłuży do nawrócenia wielu grzeszników, a zwłaszcza opętanych przez diabła".
Matka Boża wyraziła życzenie, aby w każdej rodzinie i klasztorach uważano sobie za obowiązek miłości odmawiać "Koronkę do Łez" o siódmej wieczorem... Stolica Apostolska 15 V 1934 r. zatwierdziła nabożeństwo. Koronka ta ma wielką potęgę i moc. 21 IX 1982 r. płakała Matka Boża krwawymi Łzami w figurze "Róży Duchowej", we włoskiej miejscowości Erbano. Powiedziała:
"Odmawiajcie Koronkę do Krwawych Łez! Rozpowszechniajcie ją! Zły duch musi uchodzić z tego miejsca, gdzie odmawiana jest ta Koronka."
Maryja nauczyła siostrę Amalię odmawiać ten Różaniec, składający się z 7 części po 7 pereł każda.
O Jezu przybity do krzyża! Padamy do Twoich Stóp i składamy Ci w ofierze Krwawe Łzy Tej, która z największą miłością współbolała z Tobą, towarzysząc Ci na Twojej bolesnej drodze krzyżowej. Spraw, o dobry Mistrzu, abyśmy z miłością pojęli wymowę Krwawych Łez Twojej Najświętszej Matki, a pełniąc Twą Świętą Wolę tu na ziemi, stali się godnymi wielbić Cię i czcić przez całą wieczność w niebie. Amen.
Zamiast Ojcze nasz - duże paciorki
O Jezu, spójrz na Krwawe Łzy Tej, która umiłowała Cię najwięcej już tu na ziemi i nadal najgłębiej miłuje Cię w niebie.
Zamiast Zdrowaś Maryjo - małe paciorki - 7 razy:
O Jezu, wysłuchaj nasze prośby przez Krwawe Łzy Twojej Najświętszej Matki.
Zamiast Chwała Ojcu (jak w miejsce Ojcze nasz):
O Jezu, spójrz na Krwawe Łzy Tej, która umiłowała Cię najwięcej już tu na ziemi i nadal najgłębiej miłuje Cię w niebie.
Na zakończenie: O Maryjo, Matko Boleści, Matko Litości i Matko Miłosierdzia! Zjednocz nasze prośby z Twoimi prośbami, aby Twój Boski Syn Jezus, którego wzywamy, wysłuchał nasze wołanie, a przez przyczynę Twoich Matczynych Krwawych Łez udzielił nam łask, o które Go błagamy i doprowadził do szczęścia wiecznego. Amen.
Twoje Krwawe Łzy o Matko Bolesna, kruszą moc szatana! O Jezu zakuty w kajdany, przez Twoją Boska łagodność uchroń świat przed zagładą! Amen.
Różaniec do siedmiu boleści MB - mam, dostałam od pallotyna misjonarza. Natomiast wczoraj młoda zdjęła mi moją koronkę z palca i gdzieś z nią pobiegła. Status - zaginiona
Komentarz
Siostrze Amalii, współzałożycielce "Instytutu Misjonarek Jezusa
Ukrzyżowanego" w Campinas, w Brazylii 08.11.1929 r. "Módl się do Mnie przez Łzy Mojej Matki. O cokolwiek ludzie Mnie będą prosić przez Łzy Mojej Matki, chętnie im tego udzielę". ( ... )
Innym razem do tej siostry przyszła Matka Boża. Trzymając Różaniec
(Koronkę), której paciorki lśniły jak słońce i były białe jak śnieg,
powiedziała: "Oto Różaniec Łez Moich... Syn Mój
chce Mnie uczcić w szczególny sposób i z radością udzieli wszelkich
łask za przyczyną Moich Łez. Różaniec (Koronka) ten posłuży do
nawrócenia wielu grzeszników, a zwłaszcza opętanych przez diabła".
Matka Boża wyraziła życzenie, aby w każdej rodzinie i klasztorach uważano sobie za obowiązek miłości odmawiać "Koronkę do Łez" o siódmej wieczorem... Stolica Apostolska 15 V 1934 r. zatwierdziła nabożeństwo.
Koronka ta ma wielką potęgę i moc. 21 IX 1982 r. płakała Matka Boża
krwawymi Łzami w figurze "Róży Duchowej", we włoskiej miejscowości
Erbano. Powiedziała:
"Odmawiajcie Koronkę do Krwawych Łez!
Rozpowszechniajcie ją! Zły duch musi uchodzić z tego miejsca, gdzie
odmawiana jest ta Koronka."
Maryja nauczyła siostrę Amalię odmawiać ten Różaniec, składający się z 7 części po 7 pereł każda.
RÓŻANIEC DO KRWAWYCH ŁEZ MATKI BOŻEJ
Modlitwa wstępna:
O Jezu przybity do krzyża! Padamy do Twoich Stóp i składamy Ci w ofierze
Krwawe Łzy Tej, która z największą miłością współbolała z Tobą,
towarzysząc Ci na Twojej bolesnej drodze krzyżowej. Spraw, o dobry
Mistrzu, abyśmy z miłością pojęli wymowę Krwawych Łez Twojej
Najświętszej Matki, a pełniąc Twą Świętą Wolę tu na ziemi, stali się
godnymi wielbić Cię i czcić przez całą wieczność w niebie. Amen.
Zamiast Ojcze nasz - duże paciorki
Zamiast Zdrowaś Maryjo - małe paciorki - 7 razy:
O Jezu, wysłuchaj nasze prośby przez Krwawe Łzy Twojej Najświętszej Matki.
Zamiast Chwała Ojcu (jak w miejsce Ojcze nasz):
Na zakończenie: O Maryjo, Matko
Boleści, Matko Litości i Matko Miłosierdzia! Zjednocz nasze prośby z
Twoimi prośbami, aby Twój Boski Syn Jezus, którego wzywamy, wysłuchał
nasze wołanie, a przez przyczynę Twoich Matczynych Krwawych Łez udzielił
nam łask, o które Go błagamy i doprowadził do szczęścia wiecznego.
Amen.
Twoje Krwawe Łzy o Matko Bolesna, kruszą moc szatana! O Jezu zakuty w
kajdany, przez Twoją Boska łagodność uchroń świat przed zagładą! Amen.
W google wrzuciłam
człek zawsze się czegoś dowie
ktoś odmawia?
Jest jeszcze Różaniec do Siedmiu Boleści Matki Bożej - ten z kolei ma 7 dziesiątków.
e: nie pamiętałam, że po 7, nie po 10. Może dlatego, że go nigdy nie widziałam na oczy
ZTCW, jest propagowany przez Apostolstwo Dobrej Śmierci
Natomiast wczoraj młoda zdjęła mi moją koronkę z palca i gdzieś z nią pobiegła. Status - zaginiona