Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Co zrobić z resztką jaglanki?

edytowano września 2014 w Kuchnia
Po wczorajszej zapiekance mi zostało trochę ugotowanej jaglanki. Tak ze trzy łyżki.
Podrzućcie jakiś pomysł co z tym można zrobic? Pastę do chleba, jakiś sos czy jeszcze co innego?

Komentarz

  • Dodać do zupy.
    Zjeść z musem jabłkowym lub sosem warzywnym.
    Zblendować i dodać do dowolnego ciasta (kruchego, ucieranego, drożdżowego).
    Zblendować i użyć do zagęszczenia sosu.
    Zblendować i użyć jako bazy do pasty kanapkowej - dodać, co uważasz i lubisz.
  • cenny watek.. jak za duzo forum sie naczytsam i ugotuje raz na pol roku to potem z bolem serca wiekszosc szklanki ugotowanej musze wyrzucac bo sie unieprzydatnia
  • Ja dodaję do mięsa mielonego na kotlety.
  • edytowano września 2014
    Dolać wody lub mleka, masło lub tłuszcz kokosowy, cukier i/lub owoce (daktyle, sok z cytryny,pomarańczy) kakao/kawa rozpuszczalna/karob. Zagotować. Zblendować na gładką masę. Na gorąco przełożyć do malutkich filiżanek. Po ostygnięciu odwrócić dnem i stukając wyciagnąć z filiżanki.
     http://lifemanagerka.pl/wp-content/uploads/2014/04/pannacotta1.jpg
  • używam zamiast makaronu do zupy dla dzieci i dla siebie też
  • Ja do resztek dodaje co mi pod rękę wejdzie (pestki dyni, słonecznika,nerkowce, rodzynki, żurawina suszona, morele, śliwki, daktyle lub świeże owoce jakie mam -obecnie maliny np) dolewam trochę kefiru lub jogurtu naturalnego i wcinam ze smakiem na śniadanie zamiast owsianki.Albo wkrawam avocado, dorzucam oliwki, ser feta, ciut oliwy i pakuje do pracy na drugie śniadanie.
  • Dodaję do chleba. 
  • Zrobić pyszny majonez jaglankowy :)
  • Zrobiłam pastę do chleba z suszonych pomidorów i oliwek.
    Pomidory namoczyłam, żeby się odsoliły, do tego oliwki, resztka jaglanki, czosnek oliwa sól pieprz.
    Zmiksowałam.
    Wyszło super wykwintne :)
  • Blenduję z trochę wody i daktylami, wciskam młodym pod hasłem "budyń jaglany"
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.