Owa "baskijka" jest prosta, jak konstrukcja cepa Tylko niniejszym dementuję pogłoski, jakoby ziemniaki miały być pieczone. Pozajączkowało mi się.
Gotujesz mamuta z ziemniakami. Ziemniaki w całości albo w połówkach, mamut w kawałkach ok. 5 cm. Po odcedzeniu ziemniaki pokroić na plasterki i dodać do mamuta. Na dużej patelni, na oliwie z oliwek podsmażyć drobno krojony boczek i pod sam koniec dodać przeciśnięty albo posiekany czosnek. Bezpośrednio na patelnię na tę gorącą oliwę dodać mamuta z ziemniakami i zamieszać. Można jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu. Gotowe.
Gotujesz mamuta z ziemniakami. Ziemniaki w całości albo w połówkach, mamut w kawałkach ok. 5 cm. Po odcedzeniu ziemniaki pokroić na plasterki i dodać do mamuta.
--------------
W pierwszej chwili pomyślałam, ze gotujemy fasolę w garnku razem z ziemniakami, a potem wyławiamy do pokrojenia
Komentarz
Pożreć!
z masełkiem i bułeczką
=P~
i my pożremy w stosownym czasie
Bosssskie!
poproszę przepis na baskijkę
Tylko niniejszym dementuję pogłoski, jakoby ziemniaki miały być pieczone. Pozajączkowało mi się.
Gotujesz mamuta z ziemniakami. Ziemniaki w całości albo w połówkach, mamut w kawałkach ok. 5 cm.
Po odcedzeniu ziemniaki pokroić na plasterki i dodać do mamuta.
Na dużej patelni, na oliwie z oliwek podsmażyć drobno krojony boczek i pod sam koniec dodać przeciśnięty albo posiekany czosnek. Bezpośrednio na patelnię na tę gorącą oliwę dodać mamuta z ziemniakami i zamieszać. Można jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu.
Gotowe.
@Cart, a mamut konieczny czy może być współczesna szparagowa?
Po odcedzeniu ziemniaki pokroić na plasterki i dodać do mamuta.
--------------
W pierwszej chwili pomyślałam, ze gotujemy fasolę w garnku razem z ziemniakami, a potem wyławiamy do pokrojenia
To w sumie jakieś 2-4 ziemniaki, więc dużo łowienia nie ma. Dlatego napisałam, że w całości, żeby tyle łowienia nie było.
Mamut to jest JEDYNA fasola szparagowa , którą jestem w stanie zjeść
@Malgorzata- wybacz, ale nie moge sie powstrzymac -A co, mdli Cie?