ja lubię naleśniki z nadzieniem pieczarkowym ( na patelni podsmażam ( a najpierw odparowuję pieczarki ) z cebulą , utarta marchewką - jak zmięknie dużo natki pietruszki , może być ogórek kiszony w kostkę pokrojony ,czasem daję trochę śmietany, tak żeby się trzymało ) - składam w kopert i panieruję
Z serem, z dzemem. I nasz tuczacy mocno hicior: z zoltym serem. Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam. ------ Robimy to samo z odrobiną czosnku.
Z każdych, które Ci smakują. Jak owoce twarde (np. jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie), to przesmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji i ewentualnie dosłodzić do smaku (choć to nie wskazane), potem smarować tym naleśniki i zawijać w rulon: http://majulki.blox.pl/resource/rulon3.JPG Jak owoce miękkie (np. maliny, jagody, poziomki, porzeczki, drylowane wiśnie), to można naleśnika potraktować bitą śmietaną, posypać owocami i złożyć w kornecik: http://majulki.blox.pl/resource/kornet3.JPG
Komentarz
@Elunia - gryczana, cebula i ser biały?
Dobre będą?
a może jaglana, cebula i ser biały?
a ser?
Przepraszam, że jak łopatologicznie, ale takich jeszcze nie robiłam
I nasz tuczacy mocno hicior: z zoltym serem.
Wkladasz ze 2 do 3 plasterkow i podgrzewasz zwiniety na patelni, co by sie ser stopil. Mniam po prostu mniam.
------
Robimy to samo z odrobiną czosnku.
Raz zrobiłam z pieczarkami i szynką - pycha, ale dzieci orzekły, że fuj.
U nas królują zawsze z dżemem.
Ale ponieważ dziś były takie, jutro chciałam coś bardziej zdrowego.
Chyba skuszę się na te z kaszą. Nie wiem tylko co dzieciarnia na to :-(
o na pewno!
Ja lubię z serkiem almette z pieprzem i do tego sos czosnkowy - mniam :-)
Moja wersja ekskluzywna jesiennego deseru (z naleśnikami lub bez) to żurawina (gotowana jakiś czas, wiadomo) posłodzona miodem i plasterkami gruszki.
Ja ja w lozku nalesnika na ostro zrobie?
mam główkę czerwonej kapusty kupioną przez przypadek i nie wiem co z nią zrobić
Z jakich obecnie owoców sezonowych można zrobić smaczne nadzienie do naleśników i jak?
Jak owoce twarde (np. jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie), to przesmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji i ewentualnie dosłodzić do smaku (choć to nie wskazane), potem smarować tym naleśniki i zawijać w rulon:
http://majulki.blox.pl/resource/rulon3.JPG
Jak owoce miękkie (np. maliny, jagody, poziomki, porzeczki, drylowane wiśnie), to można naleśnika potraktować bitą śmietaną, posypać owocami i złożyć w kornecik:
http://majulki.blox.pl/resource/kornet3.JPG