był chyba kiedyś taki wątek ale znaleźć nie mogę..
jakiego proszku do prania używacie?
do tej pory prałam w jakimś płynie Woolite ale szału nie ma.
Zastanawiam się nad zmianą.
Polecicie coś.
Ktoś kiedyś pisał chemii z Niemiec, że lepsza, prawda to? i gdzie się toto kupuje
Komentarz
Niemieckie- dobre, ale chwilowo poza zasięgiem.
Przy naszej twardej wodzie musiałam dodatkowo stosować płyn do płukania, zeby trochę ciuchy zmiękczyć.
Jak sie suszy na dworze to jeszcze ujdzie, ale jak zima na/przy grzejniku to sobie mozna było koszulka tętnice ponacinać
Takie sztywne było.
Przeszłam na płyny piorące, żele i jest ok
Kiedyś udało mi sie kupić świetny żel Persil niemiecki, bardzo skoncentrowany.
Butelka 980 ml wystarczyła mi na rok prania białego )
Szkoda, ze dziś już go trafić niegdzie nie moge.
Białe piorę w persilach niemieckich- uważam ze sa najlepsze!
Dopieraja praktycznie wszystko!
Na tluste plamy ma spray Sil niemiecki- poradził sobie z koszulka, która tonęła w oleju ( persil zostawiał plamy nawet po kilku praniach), a tu raz spryskalam i już !
Ciemne piorę w płynach/ żelach do prania ciemnych ciuchów ale tu jyz nie zawsze jest produkt niemiecki
nue nam zmywarki - płyn do mycia naczyń z Aldika - niebieski Akuta - moim zdaniem najlepszy ( sugeruje sie zapachem płynu )
Płyn do szyb/luster biedronkowy Antypara, działa- nie parują mi okna kuchenne ani lustro w łazience ( do auta tez dobre)
Jak po jakimś czasue zaczynaja parować ( tak po ok miesiącu) to wiem ze pora okna przetrzeć/ umyć )
U mnie ze wzg na to, ze wsrod domowników przewaga zimnolubnych (niestety) to w czasie okresu grzewczego zmora sa zaparowane okna w kuchni i lustro w łazience - wmurwia mnie to nie ludzko- próbowałam rożnych specyfików i na dłuższa metę radzi tylko spray biedronkowy, wiec jest u mnie póki co nr1
@-)
To ile się tego daje- łyżeczkę?
Tak dokładnie ten
@Cart
Tak
Dokładnie na tyle nam wystarczyło.
Na mocno zabrudzone ale takie błoto potreningowe wystarczyła łyżeczka do herbaty
No i jak pisze Małgorzata nas jest tylko troje z tym, ze z 80% naszych ubrań to ciuchy jasne czyli pranie białe )
Już go kupiłam i nie jestem pewna, czy mogę wykorzystać do wyprania ubranek dla tego, co ma się urodzić.
Edit - maluchy - Lovela, Biały Jelen
Minal rok od Waszych postów, czy możecie polecić dobry plyn uniwersalny?
Czy moge sobie używać takiego cuda jednocześnie do bialego 90st, czarnego 90st i kolorów 40st.?
Jednak teraz używam proszku uniwersalnego właśnie w takich kombinacjach kolorów i temperatur i zastanawiam się czy płyny dadzą radę analogicznie.
Producent w przypadku zmiany płynu zaleca płukanie komór... może nie muszę tego robić dokładnie
Co do chemiczności to też ważne... drapacze w domu Ech.
@Dorota dzięki! Wybadam to cudo