Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Kaczka w buraczkach czy pomaraczach?

Konto skasowane na prośbę użytkownika.

Komentarz

  • edytowano grudzień 2014
    Z jabłkami. Li i jedynie!
  • My zawsze z tego przepisu korzystamy i jest dobra: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kaczka/kaczka_po_polsku/przepis.html

    Na swietego Marcina tradycyjnie pieklismy ges i natknelismy sie na przepis w stylu miesa czesanego (kiedys kociara dawala). Piecze sie dlugo (cala noc) w niskiej temperaturze (120ºC). Zrobilismy tak ta ges i byla super, bardzo mieciutka. Moze tez z kaczka zaryzykujecie?
  • Pieklismy ges, ale mysle, ze i kaczka przejdzie. Nacierasz mieso przyprawami, obkladasz pomaranczami, albo nie i wkladasz na ok 8 godzin do piekarnika (my pieklismy przez noc po prostu). Rano odkrywasz, podkrecasz temperature, zeby zwirze kolorow nabralo i jest pyszny obiad.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.